2 januari 2012

10.7E-mails slepen naar iCal om snel een taak aan te maken

De standaard Mac OS X Mail applicatie wordt door veel gebruikers misbruikt als todo applicatie, wanneer je belangrijke e-mail ontvangt dan plaats je deze in een map 'Belangrijk' om een poging te doen de e-mails niet uit het oog te verliezen. Vaak met wisselend succes.

Het is natuurlijk verstandiger om voor taken de iCal applicatie te gebruiken, met het grote voordeel dat je herinneringen (notificaties) voor een taak kunt instellen. De Mail applicatie werkt namelijk prima samenen met iCal voor het creëren van nieuwe taken met behulp van e-mail.

Het is mogelijk om een e-mail direct in iCal te slepen. Op deze manier krijg je direct de mogelijkheid om een taak in te plannen. Het mooi van deze functie is dat er in de link ook een link wordt aangemaakt naar de originele e-mail, alle informatie is dus beschikbaar via de aangemaakte taak. Een methode die een stuk beter werkt dan een simpele map in Mail waarin altijd taken worden vergeten.

Mocht iCal je e-mail bericht niet accepteren zorg er dan voor dat onder de knop
Agenda's een agenda is geselecteerd die taken ondersteunt (b.v. Gmail of iCloud).Reacties


 • Jordi de Weert

  2 januari 2012 om 13:01

  Een super tip! Dankjewel. Ook als reaguurder: een gelukkig 2012 allemaal!

 • ErwinB

  2 januari 2012 om 13:51

  Mooi, en nu zoiets voor iOS. Ik vind het vervelend dat je niet vanuit de mailapp. direkt een agendaitem of een todo kunt creëren.

 • Desiree Esser

  2 januari 2012 om 16:05

  gelukkig nieuwjaar mensen
  dat is een goede tip

 • Roy

  2 januari 2012 om 16:45

  Zo dit is echt super handig.

  Dit wisti k nog niet. Erg goede functie.
  Dit was voorheen in OSX Leopard ook mogelijk alelen dan door in een e-mail op Taak te klikken…

  Nu even anders, maar erg goed.

 • sypie

  2 januari 2012 om 17:46

  Klikken en slepen werkt in Snow Leopard ook, alleen krijg je niet een mooi onderwerp maar krijg je de link naar het mailtje als onderwerp. De functie in Lion werkt daarom iets fijner.

 • Ron Ruygrok

  2 januari 2012 om 22:40

  Nog makkelijker als er een datum in het mailtje staat:
  Met de muisaanwijzer op de datum gaan staan tot aanduiding verschijnt: geeft activiteit snel weer. Je gaat dan direct naar de juiste datum.

 • Digilike

  4 januari 2012 om 2:32

  Dit kende ik wel vanuit Windows en Word en had het ook al op deze wijze geprobeerd. Alleen lukt het niet, omdat ik geen agenda actief had die taken ondersteund. Door middel van deze tip is het me wel gelukt. Top!

 • Digilike

  4 januari 2012 om 2:32

  Ik bedoelde natuurlijk Outlook (en niet Word) ;-)

Een reactie toevoegen: