2 januari 2012

Een applicatie forceren om een bestand te openen

Het kan soms voorkomen dat een applicatie in de OS X Dock een document niet wilt openen, hoewel deze dat wel zou moeten kunnen. In zo’n geval kun je proberen de applicatie te forceren om het document te openen.

Wanneer je bijvoorbeeld een oud Word of WordPerfect document uit je archief wilt openen kan deze tip handig zijn. Als je het WP bestand sleept naar het icon van bijvoorbeeld Microsoft Word in het Dock dan is de kans erg groot dat deze niet wordt geopend. Sommige applicaties kunnen echter meer bestandtypes openen dan dat deze in eerste instantie prijsgeven.

Wanneer een applicatie een bestand niet accepteert, houd dan de cmd⌘ en option⌥ toets ingedrukt en sleep het document naar het icon van de applicatie in het Dock. Op deze manier kun je de applicatie forceren om het bewuste bestand alsnog proberen te openen.

Gebruik deze optie alleen als je het vermoeden hebt dat de applicatie het bestand kan lezen. Het is vanzelfsprekend niet mogelijk om bijvoorbeeld Pages een CAD-tekening in te laten lezen.

• Paul, bedankt voor de tip!Reacties


  • MathiasB

    2 januari 2012 om 14:29

    Bedankt, da’s een goede tip!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!