16 januari 2011

Een Dashboard widget maken van een webpagina

Voor het OS X Dashboard zijn er een enorm aantal Widgets beschikbaar die je allerlei manieren kunnen voorzien in nieuws en informatie. Het is met behulp van Safari ook mogelijk om heel eenvoudig je eigen Dashboard Widget te maken. De werking is simpel selecteer een bepaalde sectie op een webpagina en voeg deze toe aan het Dashboard.

Ga naar een webpagina waarop de content staat die je op het Dashboard wil plaatsen. Deze content kan een blokje met nieuws items zijn of bijvoorbeeld de voetbaluitslagen. In dit voorbeeld gebruik ik de teller naar de 10 miljardste iTunes download, die op dit moment actief is op de onderstaande Apple iTunes webpagina:

http://www.apple.com/nl/itunes/10-billion-app-countdown/

Ga in het Safari menu naar de optie: Archief ▸ Open in Dashboard... Selecteer met behulp van het selectievlak de teller op de webpagina en bevestig dit met de knop 'Voeg toe' (rechtsboven in het venster), automatisch wordt nu de selectie als widget op het Dashboard geplaatst.

Je kan deze optie ook toevoegen aan de knoppenbalk van Safari. Klik met de rechtermuisknop (of crtl+klik) op de Safari knoppenbalk. Sleep vanuit het venster de knop 'Open in Dashboard ' naar de knoppenbalk.Reacties


 • Thibault

  16 januari 2011 om 9:37

  Dat is leuk gevonden ! Ook handig om die teller in de gaten te houden.

 • Remco

  16 januari 2011 om 12:37

  Ik hou alleen maar een wit vlak in mijn Dashboard…

 • Roy

  16 januari 2011 om 17:59

  Grappig, de teller in de widget loopt voor op de webpagina :-o

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!