16 januari 2011

De iPad 2 & iPhone 5 geruchten…

De afgelopen dagen is het geruchten circuit met betrekking tot de iPad 2 en iPhone 5 op volle gang gekomen. De PR afdeling van Apple kan weer rustig achterover hangen in hun stoel, de Apple community heeft hun taak weer tijdelijk overgenomen.

In de code van iOS 4.3 beta zijn een aantal referenties gevonden die wijzen op nieuwe functies en hardware. Wat de geruchten over de iPad 2 betreft denk ik dat de meeste wel in de goede richting zitten. Op zich niet zo vreemd omdat het apparaat in het voorjaar zal worden gereleased.

De geruchten over de iPhone 5 zijn een heel ander verhaal, deze zijn puur gebaseerd op speculaties en er zijn (nog) geen bewijzen voor de specificaties gevonden.

De 10 hardnekkigste geruchten van de afgelopen dagen op een rij:

1. Een Qualcomm chipset zal voor worden gebruikt in alle toekomstige iOS devices inclusief de Apple TV. Deze laatste krijgt de chipset om de weergave van Full HD mogelijk te maken.

2. De iPad 2de generatie zal niet eerder dan April op de markt komen, hierbij wordt door Apple vastgehouden aan een jaarlijkse product cycle. Tevens voorkomt dit teleurstellingen bij de gebruikers die een iPad hebben gekocht tijdens de feestdagen.

3. Het is geen verrassing dat de iPad 2 zal worden voorzien zijn van een front- en backside camera.

4. De iPad 2 zal een hoog-resolutie scherm krijgen van 2048×1536 pixels. Dit betekent dat het scherm 280DPI zal zijn, dit is minder dan het Retina display van de iPhone 4. Omdat de afstand van de ogen tot het apparaat groter is dan bij de iPhone 4, zal het scherm echter een zelfde Retina ervaring hebben.

5. De afmeting van de iPad 2 blijft 10 inch, het ontwerpt zal echter wel iets dunner en mogelijk lichter worden.

6. De iPad 2 zal als eerste worden voorzien van de nieuwe dual-band chipset die zowel GSM als CDMA ondersteund. Hierdoor hoeft er geen speciaal model voor de Verizon gebruikers gemaakt te worden.

7. De iPad 2 zal worden voorzien van een SD Card slot. Persoonlijk heb ik bij dit gerucht nog twijfels het is namelijk alleen gebaseerd op proefmallen van Chinese hoesjes fabrikanten.

8. De iPhone 5 zal een compleet nieuw design krijgen, dit is waarschijnlijk gedaan om de iPhone 4 ‘Antennagate’ problematiek voorgoed vaarwel te zeggen. De release zal ergens deze zomer plaatsvinden.

9. De iPhone 5 zal worden voorzien van de nieuwe Apple A5 multi-core processor.

10 Er zijn geen plannen bij Apple om LTE (4G) te implementeren in de iPhone 5.

Hoewel er op het gebied van de iPad 2 veel bewijzen zijn gevonden, blijft alles onzeker tot het moment dat Steve met de iPad 2 op het podium staat. De gebruikte foto's zijn van een iPad mockup die op de CES werd aangetroffen.


Reacties


 • Arthur

  17 januari 2011 om 9:20

  Ik geloof echt niet dat ze nu al een volledige nieuwe design voor de iPhone zullen maken, waarschijnlijk wat aanpassingen qua antenne maar ik denk dat het daarbij blijft.

 • Marc

  17 januari 2011 om 11:03

  Punt 3:

  Niet verassing maar verrassing

 • Peter

  17 januari 2011 om 15:22

  De Ipad2 zal er zeker zijn voor de zomer 2011. Voor mij een reden om deze ipad2 te gaan kopen; de extra dingen (bellen en foto’s maken en usb aansluiting)) die op de ipad2 wel beschikbaar zullen zijn maakt dit apparaat voor mij compleet en kan worden gezien als de totale vervanger van de laptop,
  Ik kan bijna niet wachten!!

 • Thor

  17 januari 2011 om 16:35

  Ik hoop die iPhone 5 te kopen :) Nog alleen even sparen…

 • Thor

  17 januari 2011 om 16:38

  Voor zover ik Apple ken denk ik dat de onderkant van design van de bovenste foto er ver naast zit.

 • Denus

  17 januari 2011 om 19:35

  Dat denk ik ook niet: de binnenkort verkrijgbare Vertizone iPhone 4 (US) is al lichtjes aangepast qua behuizing om zo de antenne problemen tegen te gaan.

  Een Apple A5 multi-core processor? Waar moet ik tekenen? ;-p

 • syltheboy

  18 januari 2011 om 17:57

  Over precies 3 weken (als ik jarig ben) krijg ik mijn iPad, maar 2 maanden later komt er alweer een nieuwe uit. Ik ben niet van plan om hem daarvoor te gaan vervangen, maar het is natuurlijk wel jammer.

  M’n iPod touch 3G gebruik ik nog naar volle tevredenheid en ook die houd ik gewoon. Ik heb laatst het nieuwe model van m’n neef gezien en het scherm was wel wat scherper en het geluid uit de speakertjes leek wat beter te zijn.

  Ook was hij ietsje lichter en dunner, maar dunner is soms alleen maar nadelig. De iPod gaat er niet beter door in je hand liggen, het wordt er alleen maar slechter op.

 • Yorick

  22 juli 2011 om 19:05

  Hoeveel gaat de iphone 4 kosten als de iphone 5 uitkomt?

 • Yorick

  22 juli 2011 om 19:07

  Hoeveel gaat de iphone 4 kosten als de iphone 5 uitkomt

Een reactie toevoegen: