17 januari 2011

Twitter 2.0: Multitouch trackpad gestures

Aan de Twitter for Mac applicatie zijn door de ontwikkelaars een aantal handige multitouch trackpad gestures (bewegingen) toegevoegd. Deze gestures maken het gebruiken van de Twitter app in combinatie met het trackpad van je MacBook of een Magic trackpad nog simpeler.

De trackpad gestures zijn handig maar zoals bij toestcombinaties moet je ze wel kunnen onthouden om er efficiƫnt gebruik van te kunnen maken. Hieronder vind je een overzicht van de ondersteunde gestures in de Twitter for Mac app.

1. Een 3 vinger swipe omhoog of omlaag schakelt tussen de Timeline, Replies, Direct Messages, Lists, Profile en Search.

2. Een 3 vinger swipe van links naar rechts over een Tweet met daarin een hyperlink opent deze in de standaard webbrowser.

3. Een 3 vinger swipe van links naar rechts over een Tweet die deel uit maakt van een conversatie opent de conversatie. Met een omgekeerde swipe van rechts naar links keer je weer terug.

4. Een 3 vinger swipe van links naar rechts over een Tweet met daarin een #hastag opent de weergave van de hashtag. Met een omgekeerde swipe van rechts naar links keer je weer terug.

5. Een 3 vinger swipe van links naar rechts over een Tweet met daarin een standaard tekst open het gebruikersprofiel van de betreffende twitteraar. Met een omgekeerde swipe van rechts naar links keer je weer terug.Reacties


 • Undertaxxx

  17 januari 2011 om 15:35

  Super Tip Richard !

 • Renzo

  17 januari 2011 om 16:52

  En wat nou als je trackpad geen 3 vingers ondersteund?

 • Frederik

  18 januari 2011 om 21:47

  Kleine opmerking: als de 3 vingers ‘gesture’ in systeemvoorkeuren ingesteld staat op slepen lukt dit niet, wel als het op navigeren staat ingesteld.

 • Patrick

  24 juli 2011 om 14:27

  Hoe werken deze gestures in Lion, ze zijn anders toch?

 • Robert

  2 augustus 2011 om 9:19

  Inderdaad. Het lijkt er op dat deze gestures met de komst van Lion niet meer werken.

 • Jan

  3 augustus 2011 om 23:55

  Ik krijg het ook niet meer voor elkaar…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!