10 april 2013

Een document vanuit ‘Al mijn bestanden’ openen in de bovenliggende map

Sinds OS X Lion is er in Finder een extra optie toegevoegd namelijk 'Al mijn bestanden'. Veel Mac gebruikers vragen zich af wat het nut is van deze extra optie. De meeste denken dat dit niet meer is dan een extra weergave van de bestanden.

Je kunt snel en eenvoudig zien welke bestanden je vandaag, gisteren, afgelopen 7 dagen, enzovoorts hebt geopend. Daarnaast krijg je ook snel een overzicht van de verschillende bestandtypes zoals afbeeldingen, pdf, enzovoorts. Wanneer je dubbelklikt op een bestand wordt deze geopend in het bijhorende applicatie.

Echter kun je het bestand niet onmiddellijk openen in de map waarin het bestand zich bevindt, maar met een klein trucje is het echter wel mogelijk om het bestand te openen in de bovenliggende map.

Open-bovenliggende-map

Klik hiervoor met behulp van een rechtermuisknop op het bestand en selecteer de optie 'Open bovenliggende map'. Automatisch zal de map waarin het bestand wordt bewaard worden geopend in Finder, het bestand wordt automatisch geselecteerd maar niet geopend.

Meer tips over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen: