10 april 2013

Chatbook: Snel en eenvoudig chatten met je Facebook vrienden

chatbookiconSinds Mountain Lion is Facebook geïntegreerd in OS X, zo kun je je snel in bepaalde applicaties aanmelden met behulp van de Facebook Single Sign On functie. Daarnaast krijg je handige notificaties in het berichtencentrum bij nieuwe reacties, berichten, enzovoorts.

Echter missen sommige één ding en dat is de chat-functie van Facebook in OS X. Gelukkig zijn er een hoop applicaties in de Mac App Store te vinden die deze functie volledige overnemen. ChatBook is zo'n voorbeeld, met behulp van deze gratis applicatie kun je de zwevende chatbalk van Facebook snel en eenvoudig integreren in OS X. Je logt éénmalig in en onmiddellijk kun je gebruik maken van de chatfunctie, deze is gelijk aan de versie zoals deze op Facebook is gekend.

Chatbook is gratis te downloaden in de Mac App Store. De gratis applicatie zorgt ervoor dat je online vrienden kunt bekijken en benaderen om mee chatten. Daarnaast krijg je de mini-tijdlijn ook te zien.

Chatbook

Naast de gratis versie is er ook een 'Pro' versie die aangeschaft kan worden. Met behulp van deze Pro-versie kun je allerlei extra opties activeren. Enkele opties zijn permanent aanwezig op de voorgrond, meldingen bij het dock-icon en in het menubalk-icon, notificaties in het berichtencentrum, enzovoorts.

Daarnaast is het ook mogelijk het Chatbook venster transparant te maken, de intensiteit kan zelf bepaald worden. Zo hoef je nooit meer een gesprek te missen of ruimte van je scherm op te offeren. De gratis versie van Chatbook is hier te downloaden. De Pro-versie kun je downloaden via onderstaande knop.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer applicaties kun je hier terugvinden.


  • Bert

    10 april 2013 om 10:14

    Facebook Chat kan je ook gewoon integreren in Messages (of iChat voor wie nog geen Mountain Lion heeft). Dus geen aparte applicatie voor nodig ;-)Do NOT follow this link or you will be banned from the site!