30 januari 2010

Een gratis AIM of .Mac account aanmaken voor iChat

In iChat kan je gebruik maken van MobileMe (.Mac), Jabber (Google Talk) en AIM accounts. Natuurlijk heeft Apple het liefst dat je een MobileMe abonnement neemt om zodoende weer wat dollars te verdienen.

Toch is het mogelijk om zowel een AOL als .Mac account voor iChat gratis aan te maken. Dit is een optie bij het toevoegen van nieuwe accounts in iChat OS X 10.5/10.6.

Met behulp van de knop "Nieuw iChat account" wordt je automatisch naar een webpagina gebracht waar je het account kan aanmaken, echter werkt deze knop niet bij iedere OS X gebruiker.

Geen nood want je kan natuurlijk ook altijd nog handmatig een account aanmaken:

Voor een .Mac ichat account kan je terecht op de onderstaande link:

https://myinfo.apple.com/cgi-bin/WebObjects/MyInfo.woa/wa/createAppleId

Een AIM account (screenname) kan je aanmaken op:

https://new.aol.com/productsweb/Controller.jpf

Nadat je een account hebt aangemaakt kan je deze heel eenvoudig toevoegen in iChat door middel van de menu optie: iChat ▸ Voorkeuren. Met de "+" linksonder in het venster kan je het account nu toevoegen.

Mocht je iChat willen testen, mijn screenname is: ironmanixsReacties


 • Trevis

  30 januari 2010 om 12:54

  Kan ik dit adres vervolgens ook als msn adres en email adres gebruiken? want dat wil me niet echt lukken..

 • dyn

  30 januari 2010 om 14:12

  @ Trevis: nee, AIM, .Mac en MobileMe zijn met elkaar uitwisselbaar omdat het allemaal hetzelfde protocol is. MSN is iets heel anders en kan alleen met Yahoo samen omdat Microsoft en Yahoo hun beide systemen aan elkaar hebben gekoppeld (het zijn dus 2 verschillende protocollen die juist wel met elkaar kunnen babbelen). Jabber is ook weer een heel ander protocol maar Jabber servers (of eigenlijk XMPP servers zoals het officieel heet) kunnen een plugin hebben waarmee je weer wel met MSN kunt verbinden. Het trucje om met iChat te kunnen MSN’en gaat dan ook uit van Jabber.

  Als e-mailadres is alleen MobileMe/.Mac een optie omdat je daar naast instant messaging ook iets als e-mail krijgt. De rest is alleen maar instant messaging waarbij je met MSN dan weer je e-mailadres als MSN adres kunt gebruiken (kan de rest weer niet).

 • klaas Kramer

  30 januari 2010 om 15:37

  @Dyn

  Kan wel een AIM account aanmaken met een bestaand email adres, en daar vul je je hotmail in, vervolgens krijg je een mail, die bevestig je en je hebt een AIM account onder je hotmail naam

 • Biker

  30 januari 2010 om 20:51

  In het verleden bleek een Google account (wie heeft hem niet?) nogal eens voor beperkingen te zorgen in iChat. Inmiddels kan ik prima video-chatten, bestanden uitwisselen en gebruik maken van Screen Sharing mbv iChat.

  De AOL account kan ik nu wel opdoeken.

 • oli4

  31 januari 2010 om 18:07

  Ik heb al een paar keer tevergeefs geprobeerd om msn in iChat te laten werken doormiddel van jabber. Weet iemand hoe je dit het beste kan doen?

 • joep

  6 februari 2010 om 15:48

  Goeie truc, praktisch!

 • Paul

  29 mei 2010 om 0:19

  Ik heb gmail met jabber geprobeerd te installeren met iChat. Wat ik ook probeerde ik kreeg geen beeld en geluid verbinding in iChat. De videochat werkte wel via de webbrowser vanuit het gmail-account. De helpdesk van Apple adviseerde de poorten op de router na te kijken en goed in te stellen. Dat hielp niet. Zij gaven het uiteindelijk op. De pc werkt goed, met Jabber moet het kunnen. ‘Veel succes met uw probleem’ was het laatste…… De iStore in Delft kwam verder gelukkig. Na een succesvolle bonjoursessie ter plaatse, probeerde ze videochat uit met een mobileme account van de store en een account van een medewerker via mijn laptop. Dat werkte uitstekend. Vervolgens ter plaatse een eigen AOL account aangemaakt en weer geprobeerd met de mobileme van de winkel. Ook dat werkte perfect. Hun, en mijn, conclusie luidt daarmee: helaas gaat Jabber niet altijd goed. AOL en mobileme werken in ieder geval uitstekend in iChat. Met ontzettend veel dank aan de iStore Delft kunnen opa en oma de kleine nu zien wanneer ze willen !!! Jongens bedankt !!!

 • pleunvanwaayenhotmail.com

  26 maart 2011 om 10:17

  maaaaaaaaaaaaaaaakereeeeeeeeeeeee

 • Johan Knegt

  22 juli 2011 om 12:30

  IK wil graag mijn apple ID veranderen maar dat lukt me niet. Hoe moet dit?

 • lukas

  10 augustus 2011 om 16:51

  Ik ben lukas ik wel me anmelden en vrienden maken

 • lukas

  10 augustus 2011 om 16:52

  Ik ben lukaS polak ik kom uit slowakijke

 • lukas

  10 augustus 2011 om 16:53

  Ik ben lukas polak ik kom uit slowakije

 • Julie

  2 januari 2012 om 18:53

  Ik heb iChat en moest een wachtwoord invoeren en uiteindelijk heb ik mij mis typt en nu weet ik mijn wachtwoord niet. Hoe kan ik dat wijzigen

  Iemand een idee??

Een reactie toevoegen: