3 mei 2010

Een iPad wel of niet jailbreaken met Spirit?

Sinds vanochtend is de eerste jailbreak methode voor de iPad uitgebracht. Deze jailbreak, 'Spirit' genaamd is geschikt voor de iPad met iPhone OS 3.2 en is een ‘untethered jailbreak’. Dit betekend dat de jailbreak aanwezig blijft, na het herstarten van je iPad. En natuurlijk werkt Spirit ook op alle iPhones en de iPod Touche met iPhone OS versie 3.1.2 of 3.1.3.

Toch is het nog niet slim om je iPad te jailbreaken, Spirit bevindt zich namelijk nog in een experimentele fase! In iPhone OS 3.1.3 zijn ten opzicht van versie 3.1.2 relatief weinig wijzigingen aangebracht. Dit soort updates zijn vaak niet meer dan enkele bugfixes. Alle Cydia applicaties die onder 3.1.2 werken zullen ook in iPhone OS 3.1.3 weinig tot geen problemen opleveren.

iPad OS 3.2 is natuurlijk een heel ander verhaal, deze versie bevat een aantal nieuwe features en stuurt een aantal andere hardware componenten aan. De OS software onderdelen die je tegenkomt op de iPhone vind je ook terug op in het iPad OS maar deze zijn volledig toegespitst op de nieuwe hardware en zijn aangevuld met extra features.

Na het uitvoeren van de Spirit Jailbreak wordt binnen enkele seconden Cydia op je iPad geïnstalleerd. De applicatie is aangepast om te werken op de iPad schermresolutie maar daar stopt het dan ook bij. Het grootste gedeelte van de beschikbare packages werken niet op de iPad of veroorzaken dusdanige problemen dat je de iPad dient te worden hersteld. Veel Cydia packages patchen namelijk op een quick en dirty manier code of starten extra dylibs die totaal niet compatible zijn met OS 3.2 op de iPad.

Persoonlijk heb ik nu driemaal de iPad Jailbreak uitgevoerd. Binnen 10 minuten kon ik mijn iPad opnieuw volledig herstellen omdat deze totaal ontspoorde! Zie het onderstaande voorbeeld:

Op dit moment kan ik maar tot één conclusie komen, wacht met een iPad Jailbreak totdat de packages in Cydia zijn aangepast voor iPhone OS 3.2 en de applicatie zelf volwassen is geworden. Een nog veel beter idee is wachten op iPad OS 4.0 deze bezit namelijk een groot aantal features die een Jailbreak overbodig maakt!

De waarschuwing op de Spirit website zegt eigenlijk genoeg!

Note: On iPad, all this is still sort of beta. Some packages in Cydia, not designed for iPad, might screw up your system and require you to restore. Be careful. (And no, Cydia's appearance is not final.)

Heb je veel tijd over en wil je het toch zelf uitproberen...

http://spiritjb.com/Reacties


 • Bram Schulting

  3 mei 2010 om 21:19

  Ik heb net geprobeerd om 3.1.3 op mijn iPhone 2G US te Jailbreaken, maar dat lukte niet. Ben gewaarschuwd dus..

 • Kristof

  3 mei 2010 om 21:31

  Hier op iPad Wifi 16GB geen enkel probleem met spirit. Alleen moet je wat voorzichtig zijn met wat je uit Cydia gaat installeren. Ik denk dat je wel wat Cydia ervaring nodig hebt om te weten wat kan en wat niet kan. Ik ben er al mee bezig van iPhone 2G versie 1.1.3

  Maar toch bedankt voor de waarschuwing!

 • Doesj

  3 mei 2010 om 22:53

  Ik kan maar 1 echte reden bedenken om op dit moment een jailbreak uit te voeren en dat is een werkende oplossing voor tethering van de iPad met de iPhone. Iemand daar een Cydia-app-oplossing voor?
  Verder eerst maar eens afwachten wat 4.0 gaat brengen.

 • MarcoS

  4 mei 2010 om 11:48

  Ik maakte ook de fout om niet als eerste SBsettings te installeren. Na een installatie van een app in Cydia moet je nu nog een respring uitvoeren om die iPod Touch GUI ongedaan te maken. Als je die als eerste installeert is er niet aan de hand. Je kunt dan altijd respringen…

 • Hackernooby

  6 december 2011 om 20:25

  Don’t use spirite use greenpoison instead

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!