4 mei 2010

iPhone apps starten op iPad zonder ‘pixel doubling’

Ik ben er nog geen voorstander van om een iPad te Jailbreaken zoals je in mijn vorig artikel kan lezen. Maar als je hem toch hebt voorzien van een jailbreak dan heb je toegang tot een heel interessante optie. Je kan dan namelijk applicaties die specifiek zijn geschreven voor de iPhone gebruiken in de volledige schermresolutie van de iPad zonder gebruik te maken van de 'pixel doubling' (2x) optie.

Voorwaarde is wel dat de applicatie 'dynamic dimensions' dient te ondersteunen, enkele iPhone apps die hieraan voldoen zijn bijvoorbeeld: Tweetie 2, Remote, Reeder, Mailroom, Icebord, Canabalt en Dropbox.

Het geheim van deze truc zit het bestand info.plist dat in ieder applicatie package aanwezig is. Maak een verbinding met behulp van SSH of USB naar je iPad en ga naar de map /var/mobile/Applications. In deze map bevinden zich mappen met hash codes, in iedere map bevindt zich een applicatie. Je zal handmatig in de mappen moeten zoeken naar de juiste applicatie.

Wanneer je de juiste map heb gevonden dan ga je op zoek naar het info.plist bestand in de .app map. Open deze met een property-list editor. Controleer of de key UIDeviceFamily aanwezig is, maak deze aan als hij nog niet bestaat en voeg aan deze key binnen een array twee integers toe met de waarde 1 en 2.

<key>UIDeviceFamily</key>
<array>
<integer>1</integer>
<integer>2</integer>
</array>

Als de key al in de property-list bestaat dan hoef je in meeste gevallen alleen de integer met de waarde 2 toe te voegen. De waarde 1 refereert naar de iPhone en 2 naar de iPad.

Sla je wijzigingen op en herstart de app, wanneer deze 'dynamic dimensions' ondersteund kan je nu gebruik maken van het gehele iPad scherm zonder de applicatie te moeten opblazen met de vreselijke (2x) button.

Als je het bovenstaande aanpast in Tweetie 2 dan is dit het resultaat:

Via: @him121213Reacties


  • wivku

    4 mei 2010 om 10:30

    Leuke tip ja. Er is trouwens ondertussen ook een update voor Dropbox waarmee de iPad ondersteund wordt, hetzelfde is hopelijk ook het geval voor andere iPhone/iPod applicaties.

  • Biker

    4 mei 2010 om 11:04

    Voor Dropbox is zojuist een native iPad versie uitgekomen.

Een reactie toevoegen: