21 juni 2015

Een moeilijke toegangscode aanmaken met speciale karakters

touch id logo

Wanneer je beschikt over een iPhone of iPad met Touch ID, dan is je iDevice al optimaal beschermt met je vingerafdruk. Echter heeft die vingerafdruk weinig zin als je een toegangscode hebt die makkelijk te raden is. Denk hierbij aan 1234, 5555, 2580, etc. je zal dus een moeilijkere code moeten instellen.

Een cijfercode bestaat altijd uit slechts 4 cijfers, het is zeker mogelijk de juiste combinatie te raden. Maar wanneer je om een toegangscode aanmaakt dat een echt wachtwoord is bestaande uit letters en tekst dan is het al veel moeilijker.

Dit kun je instellen via Instellingen ▸ Touch ID en toegangscode ▸ schakel de optie 'Eenvoudige code' uit.

toegangscode instellingen

Vul je code nog één keer in om een moeilijkere code aan te maken, wil je echt deze optimaal beveiligen dan moet je een combinatie maken van cijfers, hoofdletters en tekens. Dit vraagt dan wel erg veel inspanning wanneer je jouw toegangscode moet invullen. Daarom kun je ervoor kiezen om speciale karakters te gebruiken, denk hierbij aan é, å, ï.

Als voorbeeld nemen we appletips, om dit moeilijker te maken kun je er åpplêtïps van maken. Dit is moeilijker om te raden en eenvoudiger om te typen omdat je niet steeds van toetsenbord moet wisselen. Een speciaal karakter kun je typen door enige momenten op de letter te tappen (tikken) tot er een pop-up venster verschijnt. Verplaats de vinger naar het teken om hem toe te voegen.

Meer over Beveiliging kun je hier terugvinden.Reacties


 • Johan

  21 juni 2015 om 19:02

  Je kunt ook een cijfercode maken met meer dan vier cijfers! Weinig mensen weten dit, jullie kennelijk ook niet. Dat doe je als volgt: gebruik de hier omschreven methode om een ingewikkeld wachtwoord te maken, maar vul vervolgens alleen maar cijfers in, geen letters of andere tekens. Als je iPhone of iPad nu om het wachtwoord vraagt, krijg je het pincode-toetsenbord met alleen cijfers, net als bij de 4-cijferige pincode.

 • Zoey

  21 juni 2015 om 20:24

  In de IOS 9 béta is het mogelijk om een 6 cijferige code in te stellen, nou wat een vooruit gang zeg…

  PS; waarschijnlijk gebruikt iedereen dan gewoon zijn/haar geboortedatum.

 • Martijn

  22 juni 2015 om 15:00

  Handige tip johan

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!