17 juni 2011

Eigen toetscombinaties aanmaken in applicaties

Vaak zijn de belangrijkste menu opties in een applicatie voorzien van een toetscombinatie. Maar het komt ook wel eens voor dat er een menu-optie aanwezig in het menu die dit niet heeft. Wanneer dit een functie betreft die je vaak gebruikt dan kan het handig zijn om deze een eigen toetscombinatie te geven.

In safari is er aan de Privémodus geen toetscombinatie toegekend (Safari ▸ Privémodus). Met behulp van de Systeemvoorkeuren kan je zelf heel eenvoudig een eigen toetscombinatie toekennen aan een menu-optie.

Ga naar Systeemvoorkeuren ▸ Toetsenbord en selecteer het tabblad 'Toetscombinaties'. Kies in de linkerkolom 'Programma's' (1) en klik op de '+' knop (2) om een nieuwe toetscombinatie toe te voegen. In het dropdown-menu wat verschijnt selecteer je Safari als programma (3) en bij de optie 'Menunaam' (4) typ je de exacte menunaam. In dit voorbeeld typeje dus 'Privémodus' (Het is zeer belangrijk dat de menunaam exact klopt!). Als laatste selecteer je een toetscombinatie (5), bijvoorbeeld: alt⌥ + cmd⌘ + P en je bent klaar!

Wanneer je nu de aangemaakte toetscombinatie gebruikt in Safari dan activeer je zonder het menu te gebruiken de Privémodus. Deze methode werkt in bijna alle applicaties en geeft je ontzettend veel flexibiliteit.

• Bijgewerkt artikelReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!