17 juni 2011

Review: Raindesign mStand

Als je vaak op een MacBook werkt weet je dat niet altijd even fijn is voor je rug. De mStand zorgt ervoor dat je MacBook zo’n 15cm hoger staat waardoor het beeldscherm op ooghoogte staat. Dit is beter voor je nek, rug en polsen. Voor korte en lange mensen kan de mStand wel een nadeel zijn, hij is niet in hoogte verstelbaar. Zelf ben ik 1.86 en mijn houding is echt stukken beter en dat merk ik goed.


Design
Geïnspireerd op de voet van de iMac, de rondingen en looks van Apple, aluminium kleur, wat wil je nog meer? Als Apple-liefhebber moet je hart wel sneller gaan kloppen van het design van de mStand.  De gehele mStand is uit één stuk aluminium vervadigd en hierdoor ook een ‘unibody’ stand. Op een bureau of kantoorplek creeër je een volwaardige werkplek.

Conclusie
De Raindesign mStand is zeer prettig als je je MacBook veel als desktop computer gebruikt, daarnaast sluit de mStand qua looks ook perfect aan in de productenlijn van Apple. De Raindesign mStand wordt vanaf €44,95 verkocht. Oh, en als je (nog) geen MacBook hebt… Je kan de mStand natuurlijk voor elke laptop gebruiken. Een echte aanrader!

Beoordeling: ★★★★★

Pluspunten
+ Mooie vormgeving
+ Goed voor juiste houding
+ Ruimte voor keyboard
+ Anti-slip
+ Aluminium werkt als heatsink

Minpunten
- Niet in hoogte verstelbaar
- Redelijk prijzig
- Aluminium kleur wijkt iets af

Meer informatie
http://www.raindesigninc.comReacties


 • Kevin

  17 juni 2011 om 10:15

  Mooie look.. aan het overwegen om er ook 1 te kopen!

 • Olivier

  17 juni 2011 om 10:56

  Gho nieuwe schrijver voor Appletips.nl, leuk.

 • Roel

  17 juni 2011 om 11:16

  Laat het toeval zijn dat ik er gisteren net een heb gekocht :P
  Ben er erg tevreden mee rustiger werken en de looks ook in trend van je macbook pro!

 • Simon

  17 juni 2011 om 11:19

  heb ik ook, kben een student informatica en leef op mijn laptop, sinds ikj hem gebruik: geen nek- of rugproblemen meer. wat wel een aanrader is: koop een toetsenbord en muis om je laptop te bedienen ;)

 • tsjerk

  17 juni 2011 om 11:44

  ik heb hem ook aangeschaft en ook mijn kijk/zit/werk houding is enorm verbeterd. Ans lets be honest..het oog wil natuurlijk ook wat :)

 • Joey

  17 juni 2011 om 12:52

  Waarom zou je in godsnaam je laptop op zo’n ding willen zetten, het ziet er niet uit het is een laptop geen desktop.

 • Bert

  17 juni 2011 om 13:09

  Heb hem ook staat, ideaal in combinatie met een Apple cinema display. Dan komen beide schermen op dezelfde ooghoogte.

 • Justin Scheggetman

  17 juni 2011 om 14:04

  @Joey – Het is ergonomisch, functioneel en beschermt je laptop. Stel je voor dat er een glas cola omvalt, in dit geval komt het hooguit op je bureau en niet op je laptop. Dus ook nog beschermend.

 • Nik

  17 juni 2011 om 15:28

  Ik heb deze en kan hem iedereen aanbevelen!!

 • ppl

  17 juni 2011 om 16:32

  @Joey, omdat het meer comfort biedt op je vaste werkplek (veel mensen hebben alleen maar een laptop als computer). Doordat het wat hogerop staat ga je wat meer in je stoel zitten en ook rechter op. Dat is beter dan in elkaar gezakt zoals je normaal achter een laptop zit. Je kunt het na een paar minuten al merken, het is een heel stuk ontspannender dan zonder. Je moet dan wel een externe muis en toetsenbord gebruiken.

  Natuurlijk neem je het ding niet mee onderweg, daar is het te lomp voor (het is gewoon 1 stuk alu zonder scharnierpunten of wat dan ook). Voor dat laatste heb je andere stands die je mooi in kunt klappen.

  Als je er achter zit kijk je toch echt tegen je laptop aan en niet tegen dat ding. Van de vormgeving zie je hoogstens dat stukje alu in het midden wat voorkomt dat je laptop eraf glijdt. Verder kun je onder het ding ook nog het nodige weg bergen zoals de externe schijf voor bijv. Time Machine of je data. Daardoor heb je op je bureau een heel erg compacte setup en dat staat eigenlijk best wel mooi. Het is een simpel en sober design dat niet opvalt. Nogal tijdloos waardoor het overal wel bij past.

 • patrick

  17 juni 2011 om 18:01

  Ik heb deze ook echt een topper, vindt alleen dat je vergeet te melden dat je dan wel een tobo en muis nodig hebt.

  Ik gebruik hem in combinatie met een apple toetsenbord en magic trackpad.

 • sypie

  17 juni 2011 om 18:07

  Veel te duur voor een laptop standaard. Als je deze van kunststof plaatjes maakt dan ben je veel flexibeler, goedkoper en dezelfde functie: http://theclosetentrepreneur.com/the-diy-cheapskate-laptop-stand

 • Joey

  17 juni 2011 om 19:19

  @Justin Scheggetman

  Elke slimme verstandig computer gebruiker weet dat je geen drinken bij je computer moet hebben. Dat is al heel dom.

  @ppl

  Ik vind het 3x niks.

 • Frank van Manen

  17 juni 2011 om 19:36

  Ik vind de vormgeving van deze nog even wat netter afgewerkt.
  http://www.etsy.com/listing/72859765/anna-evo-notebookstander-aluminium

  Kost je alleen wel bijna het dubbele.

 • ppl

  17 juni 2011 om 21:02

  @sypie: als je het vergelijkt met andere stands valt het wel mee. Ze hebben gebruik gemaakt van 1 plaat dik aluminium en dat is iets wat helaas niet goedkoop is. Dat geeft echter wel een aantal andere voordelen: stabiliteit en een lager zwaartepunt. Daardoor staat het als een huis en valt niet alles omver als je per ongeluk een tik tegen de laptop geeft of aan de kabeltjes trekt. Je kunt natuurlijk ook altijd wat boeken pakken en de laptop zo op de juiste hoogte brengen.

 • Jorn

  18 juni 2011 om 0:47

  Waar is deze mStand aangeschaft? Want bij mijn lokale APR is de mStand €59,- en niet €44,95!

 • ppl

  18 juni 2011 om 17:11

  @Jorn: kan zijn dat het een tijdje geleden is geweest, de prijs van de mStand fluctueert nogal. Je zou eens bij Macstuff en MailaMac kunnen kijken, daar is het ding zo rond de 47 euro.

 • Rolf

  21 juni 2011 om 15:03

  Klopt het dat als je de mstand via http://www.raindesigninc.com besteld je boven op de prijs van de stand ook nog bezorgkosten moet betalen?

  Dan kom je volgens mij uit op: $49.90 voor de mstand + $59.90 voor het verzenden?

  Of is die $59.90 inclusief verzenden?

  Weet iemand dat :p

 • jamy015

  28 juni 2011 om 11:08

  Ik heb zelf een Griffin Elevator (http://store.apple.com/nl/product/H2619ZM/A?mco=MTY3ODQ5OTY), die is een vijfje goedkoper. Ook een prima ding.

Een reactie toevoegen: