16 juni 2011

iOS 5iOS 5 features: Downloads en Muziek

In iOS 5 heeft Apple ervoor gekozen om gelijktijdige downloads van apps toe te staan. Wanneer je meerdere apps selecteert om te downloaden of upgraden dan zullen deze automatisch gelijktijdig worden gestart, er hoeft niet meer gewacht te worden voordat de eerste app in zijn geheel is gedownload.

De gelijktijdige downloads werken zowel met een 3G als Wi-Fi verbinding. Bij een 3G verbinding blijft overigens wel de 20MB limiet van kracht. Meerdere apps onder de 20MB kunnen echter zonder problemen gelijktijdig worden gedownload. De melding 'wachten' onder de icons van apps behoren vanaf nu tot het verleden.

De iPod app op de iPhone heeft een nieuwe naam en icon gekregen, er is gekozen voor uniformiteit in iOS. Op zowel de iPod touch als iPhone heet de app nu 'Muziek' en maken ze gebruik van hetzelfde icon. Verder is er in de Muziek app weinig veranderd. Een kleine wijziging is de mogelijk om afgekapte titels van muzieknummers in hun volledigheid te bekijken. Tap op een titel en blijf dit vasthouden, automatisch verschijnt er een ballon met de volledige titel.







Reacties


 • JG

  16 juni 2011 om 12:02

  Betekent dit ook dat je niet meer automatisch uit de app store gaat als je op downloaden drukt? Dat vind ik zo irritant, meestal wil ik immers meerdere dingen downloaden en dus in de app store blijven. Ik snap het ergens wel, anders zouden mensen zich kunnen afvragen waar op hun homescreen en op welke pagina die nieuwe app is beland, ik denk dat dat de gedachte er achter is. Maar ik vind het tamelijk vervelend om telkens terug te moeten naar de app store.

 • Joey

  16 juni 2011 om 14:11

  Ik vind de iPod app veel cooler :(

 • M

  16 juni 2011 om 17:05

  Nooohh man dat muziek logo is zo lelijk,
  beter houden ze t oude logo gewoon

 • Robin

  16 juni 2011 om 18:07

  Ben het ook met Joey en M eens!
  iPod is juist hét handelsmerk van Apple, dat staat gelijk aan muziek. Nu is het juist minder duidelijk dat je ook een iPod ( of dus muziek- ) functie op de iPhone hebt..

 • Flemmy

  17 juni 2011 om 1:24

  Eens, het ‘muziek’-icoon is echt graflelijk. Doe mij die van de iPod maar. Daarbij ben ik van mening dat ik al genoeg icoontjes heb, en nu is iPod dus gesplitst in muziek en video. Ik hoop dat ze het veranderen voor de release. Misschien moeten we weer net zo’n twitter-actie opzetten als met de orientatielock van de ipad? ;)

 • Bart

  17 juni 2011 om 10:34

  Ik vind het altijd zo apart dat er bij screenshots van een iPhone, iPad of iPod altijd -tig mailtjes in de Mail App als niet gelezen staan. Hier ook al 208. Hoe krijg je dat voor elkaar? ;-)

 • Lioness

  18 juni 2011 om 11:19

  Niet alleen vind ik het muziek icoon lelijk.
  Ik vind het ook jammer dat het dan weer twee
  Iconen zijn om je media te bekijken.
  Video’s zitten appart 

 • Stan

  20 juni 2011 om 9:23

  Vind het wel vreemd dat je straks je video’s onder muziek moet gaan zoeken. Op de iPod staat een aparte app voor video’s, dus de naam ‘muziek’ voor je muziek is niet zo vreemd. Op de iPhone wel, omdat ‘muziek’ nu ook je video’s bevat.

 • AppGorilla

  11 juli 2012 om 1:24

  Bedankt voor deze kort maar krachtige review! Ga zo door zal ik zeggen.

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!