5 juli 2011

Essentials: Een handige Applicatie Launcher

Mac OS X Lion is voorzien van Launchpad de Mac versie van het bekende iOS springboard. Essentials is een applicatie die ook voorziet in een dergelijke functionaliteit. Het grote voordeel van Essentials ten opzichte van Launchpad is dat je een tal van mogelijkheden hebt om de weergave aan te passen en daarnaast is de applicatie voorzien van een aantal hele handige extra functies.

Met behulp van Essentials kun je een popup venster aanmaken die kan worden voorzien van je meest favoriete applicaties, documenten of mappen. Het is zelfs mogelijk om Terminal commando's/scripts toe te voegen als droplets.

Na de installatie activeer je Essentials met behulp van de toetscombinatie control + spatiebalk, je krijgt hierdoor direct toegang tot alle items die je per categorie kunt indelen. Een applicatie of bestand kun je eenvoudig toevoegen door deze in het venster en daarna in de gewenste categorie te slepen.

Essentials is een ontzettend handige 'launcher' voor je favoriete applicaties die er ook nog eens heel erg mooi uitziet en je veel meer functionaliteit geeft dan OS X Lion's Launchpad. Tot 6 Juli is Essentials gratis te downloaden in de Mac App Store.

http://itunes.apple.com/nl/app/essentialsReacties


 • Marc

  5 juli 2011 om 15:45

  Tsja…

  En dan komt volgende week Lion uit en gebruikt iedereen de Launchpad.

  Ik snap waarom het gratis is.

 • BoekMarc

  5 juli 2011 om 17:36

  Tja…
  En dan bovendien volledig gejat van Overflow…
  http://stuntsoftware.com/overflow/

 • Marc

  5 juli 2011 om 19:49

  Dus…

  Volgende week zien we wel weer verder!

 • RIdM

  6 juli 2011 om 0:53

  Nothing can beat QuickSilver (yet)…

 • Marc

  6 juli 2011 om 9:05

  Klopt. Top programma.

 • Patrick

  6 juli 2011 om 13:25

  verdomme, net een dag te laat

 • macmac

  7 juli 2011 om 10:53

  Laat het een gestolen programma zijn wat BoekMarc beweerd, ik heb het nu lekker gratis en het werkt perfect. Mijn Dock is nu weer goed overzichtelijker geworden en het het werkt aangenaam. Een programma van eerste kwaliteit in mijn ogen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!