9 februari 2011

Exposé per applicatie weergeven

Met behulp van de F3 toets is het mogelijk om de OS X optie Exposé te activeren, deze optie geeft je een zeer mooi grafisch overzicht van alle geopende venster op de actieve Space.

Wanneer je meerdere applicaties met meerdere vensters open hebt staan dan wordt het Exposé al snel rommelig en onoverzichtelijk. Het is ook mogelijk om per applicatie de Exposé functie te starten.

De applicatie specifieke Exposé kan je activeren met behulp van de F10 toets (fn + F10 op de nieuwere toetsenborden) of door op het betreffende icon in het Dock te klikken en de muisknop enige tijd ingedrukt te houden.

Het Exposé scherm is opgedeeld in twee secties, in het bovenste gedeelte (A) worden de actieve openstaande vensters weergeveven en onder de streep (B) de geminimaliseerde vensters van de applicatie.Reacties


 • rbojanssen

  9 februari 2011 om 9:49

  ctrl + F3 op nieuwe toetsenborden werkt ook

 • Neman

  9 februari 2011 om 19:38

  Deze tip werkt niet op een iMac met Leopard of wel soms??

 • MacOostende

  31 juli 2011 om 22:11

  Je kan ook schermhoeken instellen ipv de functietoetsen. Bv. in de ene hoek exposé alle programma’s, in een andere hoek exposé één programma en in een derde hoek toon bureaublad. Eén zwaai van de muis naar de juiste hoek en je hebt ook een overzicht.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!