9 april 2010

Extra iPhoto bibliotheken aanmaken

iphoto-gr

iPhoto '09 is een geweldig onderdeel uit iLife '09 waarmee je zeer eenvoudig digitale foto's kan beheren. Wanneer je echter grote hoeveelheden foto's in je bibliotheek hebt staan kan het zijn dat iPhoto aanmerkelijk trager wordt. Een oplossing hiervoor kan zijn om je foto's te verdelen over meerdere bibliotheken.

Wanneer je iPhoto '09 namelijk opstart met de option/alt ⌥-toets ingedrukt dan krijg je de mogelijk om een extra bibliotheek aan te maken. Tevens bied dit extra venster de optie om een alternatieve bibliotheek te openen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld de digitale foto's van je camera scheiden van foto's die zijn genomen met bijvoorbeeld je iPhone.

iphotobibliotheek

Je kan hiervoor ook gebruik maken van de gratis/donationware applicatie iPhoto Buddy. Deze applicatie bied ook de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende bibliotheken. iPhoto bibliotheken kunnen via een grafische interface eenvoudig worden geselecteerd en worden geopend. Tevens bestaat de mogelijkheid om bibliotheken te voorzien van password en kan je door de bibliotheken browsen.

iphotobuddy

Meer informatie over iPhoto Buddy: http://www.iphotobuddy.com/Reacties


 • wicher

  9 april 2010 om 11:56

  Goede tip! Ik gebruik iPhotobuddy al een jaar en het werkt superhandig. Aanrader, begrijp niet waarom apple dit net zelf inbouwt.

 • Brecht

  9 april 2010 om 13:48

  Dit werkt ook al in iPhoto 08…

 • Alain van Hoof

  10 april 2010 om 14:31

  De alt-toets werkt hetzelfde bij het opstarten van iTunes

 • Jan Trooster

  7 juli 2010 om 7:56

  Heb iPhoto buddy geïnstalleerd. Werkt prima. Echter synchronisatie met iPhone/iPad kan vlg. mij maar met één bibliotheek. Klopt dit ? Of doe ik iets niet goed?

Een reactie toevoegen: