5 november 2010

Extra zoekfuncties in OS X Mail

mail-icon-png

Doormiddel van de zoek functie (rechtsboven in het venster) in OS X Mail kan je razend snel zoeken in al je e-mail berichten. De keywords die je gebruikt om te zoeken kunnen in sommige gevallen zeer veel zoekresultaten opleveren. In dat geval is het vanaf OSX 10.5 mogelijk om specifieker te gaan zoeken in je e-mail berichten.

Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar e-mail berichten die zijn ontvangen van een contactpersoon met de naam Richard dan type je in het zoekveld: van:richard. Je krijgt nu een overzicht van alleen de email berichten die verzonden zijn door contactpersonen met de naam Richard in de afzender.

Het is met de van: zoektag mogelijk om op voor en/of achternaam te zoeken. De zoektag kan ook gebruikt worden om alleen e-mail van een bepaald internet domain weer te geven. In dat geval gebruik je bijvoorbeeld: van:gmail.com.

Doormiddel van de zoektag onderwerp: kan je zoeken op een specifiek onderwerp. De zoekopdracht onderwerp:vluchtgegevens geeft dus alleen zoekresultaten met 'vluchtgegevens' als onderwerp.

Voor nog specifiekere zoekopdrachten kan je de zoektags van: en onderwerp: combineren.

mail-zoekenReacties


 • Remko

  20 september 2009 om 10:34

  DIt is overigens iets dat ook al enige tijd mogelijk is in Outlook, altijd handig om te weten.

 • Volkan

  20 september 2009 om 10:48

  Voor de mac heb je toch zeker geen outlook?

 • sredlums

  20 september 2009 om 11:51

  @Volkan: jawel, alleen heet het dan Entourage…

  Over de tip; best handig waarschijnlijk, maar je kunt natuurlijk ook gewoon op de knopen ‘Van’, ‘Aan’ en ‘Onderwerp’ drukken die verschijnen als je een zoekopdracht hebt gestart.

 • dyn

  21 september 2009 om 13:37

  Die knoppen zijn leuk en aardig maar dat is als je alleen wil zoeken op 1 van die velden en niet als je er een gecombineerde zoekopdracht van wil maken. Met de tip kan dit wel waardoor je dus alle berichten van iemand over een bepaald onderwerp op kunt zoeken in je mail.

  Overigens gaat Entourage de deur uit en zal de nieuwe versie van Office uitgerust worden met Outlook. Is er voor zowel Windows als de Mac dus een product met dezelfde naam (werd ook eens tijd, Entourage zorgt voor teveel verwarring).

 • Andre

  21 september 2009 om 19:27

  Werkt ook in Leopard (10.5)

  Best handig.

 • Mona

  29 december 2009 om 11:15

  Mijn zoekfunctie doet het niet meer. Heeft iemand een tip voor mij?
  Bedankt,
  Mona

 • Mildred

  2 februari 2017 om 19:02

  Ook bij mij werkt de zoekfunctie in mail helemaal niet… iemand oplossingen ? heb al van alles geprobeerd maar niets helpt… (mailbox heropbouwen, bibliotheek mail verwijderen, spotlight niet in HD laten zoeken om zo te herindexeren…..
  Iemand de ultieme oplossing ?

 • Wesley Fabry

  3 februari 2017 om 9:08

  @mildred enkele oplossingen:
  SMC herstellen
  PRAM en NVRAM resetten
  Alleen OS X/ macOS opnieuw installeren
  Overige oplossingen

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!