10 mei 2011

FaceTime 3G en de persoonlijke hotspot activeren

Helaas zitten er in iOS restricties die bepaalde functionaliteit uitschakelen. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een FaceTime-gesprek over het 3G-netwerk te voeren en kunnen providers ervoor kiezen om de persoonlijke hotspot uit te schakelen. Gelukkig zijn er hacks beschikbaar die deze functionaliteit alsnog kunnen activeren op je iPhone. Helaas moet je iPhone dan wel worden voorzien van een Jailbreak.

• FaceBreak

FaceTime kun je alleen gebruiken als er een Wi-Fi netwerk beschikbaar is. Wanneer je iPhone is voorzien van een jailbreak dan kun je in Cydia terecht voor FaceBreak. Na installatie van het FaceBreak-package is het mogelijk FaceTime-gesprekken te voeren over het 3G-netwerk. De kwaliteit van het FaceTime gesprek is vanzelfsprekend afhankelijk van de 3G dekking. Verwacht niet dat alle FaceTime gesprekken over het 3G-netwerk zonder problemen kunnen worden opgezet. Doordat de bandbreedte op het 3G-netwerk niet altijd toereikend is veroorzaakt 'delay' vaak problemen. Er kunnen problemen optreden bij het opzetten van de verbinding en ontvangen/verzenden van de videostream. Het package installeert een extra voorkeurenpaneel in het instellingen menu, hiermee kun je FaceTime over 3G-netwerk activeren en tevens een melding laten verschijnen wanneer je een FaceTime gesprek start.

• TetherMe

TetherMe is bedoeld voor mensen die de persoonlijke hotspot willen gebruiken, maar waarbij de provider het niet standaard mogelijk maakt. De providers kunnen namelijk op afstand deze functionaliteit met behulp van een carrier-bundel uitschakelen. Het Cydia package TetherMe wijzigt na installatie de carrier-bundel die aanwezig is op je iPhone. Door deze aanpassing wordt het mogelijk om de persoonlijke hotspot te activeren en kun je de dataverbinding met behulp van Wi-Fi en/of Bluetooth (maximaal 5 apparaten). Ook dit package installeert een extra voorkeurenpaneel in het instellingen menu, hierbij is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende APN's.

FaceBreak is in de Cydia store te koop voor $1,49 en TetherMe voor $1,99. Je kunt de packages ook gratis downloaden via de insanelyi repository. Hiervoor dien je de onderstaande url toe te voegen aan Cydia (Beheren ▸ Bronnen ▸ Wijzig ▸ Voeg toe).

repo.insanelyi.comReacties


 • Justin Scheggetman

  10 mei 2011 om 10:29

  Grappig, Tetherme heb ik gisteren net geinstalleerd. Werkt erg goed, lijkt officieel! =)

 • Tommuh

  10 mei 2011 om 12:20

  Top! Dit soort artikels zoek ik nou!
  Heb het meteen toegevoegd en werkt prima op m’n iPhone4.

 • Danny

  10 mei 2011 om 16:18

  @Justin; Is ook officieel… TetherMe maakt het alleen actief!

 • Tim

  10 mei 2011 om 17:18

  TetherMe werkt beter dan MyWi. Voor FaceBreak gebruik ik My3G echter als alternatief. Je kunt alle geïnstalleerde app’s wijs maken dat je iPhone via een Wi-Fi verbinding actief is in plaats van 3G. FaceTime werkt daar ook op. Het verschil is dat meer applicaties geaccepteerd worden.

  Wat je met repo.insanelyi.com doet is de jailbreak “jailbreaken” waardoor je de betaling van die tweak ook ontwijkt. http://cydia.xsellize.com toevoegen bij Beheren -> Bronnen heeft hetzelfde resultaat.

 • Exotic

  10 mei 2011 om 18:12

  Hm ik snap niet waarom illegale repo’s gewoon gepromoot worden op deze site, had ik niet zo verwacht eigenlijk. Persoonlijk heb ik er zelf geen problemen mee hoor.

 • Nino

  10 mei 2011 om 18:43

  @Exotic daar is volgens mij niks illegaals aan hoor.

 • Mo

  19 mei 2011 om 21:26

  GOEIE TOPIC! THNX BRO

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!