10 mei 2011

iOS: Contactpersonen zoeken op basis van initialen

Wanneer je vanuit het sprinfboard op je iDevice een swipe naar rechts maakt kom je terecht in het Spotlight scherm. Met behulp van Spotlight kun je applicaties, berichten, e-mails en contactpersonen opzoeken.

Als je op zoek bent naar een contactpersoon dan kun je de voornaam of achternaam van de betreffende persoon intypen. Wanneer de persoon voorkomt in je contactenlijst dan verschijnt deze automatisch in de zoekresultaten.

Er is echter nog een manier om contactpersonen op te zoeken. Je kunt namelijk ook gebruik maken van de initialen van een contactpersoon. Wanneer je bijvoorbeeld wilt zoeken naar 'Steve Jobs' dan kun je in het zoekveld 'S J' typen. iOS zal direct op zoek gaan naar de contactpersoon waarop de initialen betrekking hebben.

De initialen optie werkt niet alleen bij een Spotlight zoekopdracht maar ook vanuit de zoekoptie in de contactpersonen van de standaard telefoon app. Een kleine tip maar wel een ontzettend handige die je veel typwerk kan besparen en tevens het bewijs is dat iOS een zeer doordacht Mobiel operating systeem is.Reacties


 • Remco

  10 mei 2011 om 10:13

  Wow, dankjewel. Het werkt zelfs met tussenvoegsels!

 • WvK

  10 mei 2011 om 13:44

  zeer goed gevonden + bedacht.

 • Rob Vermeulen

  10 mei 2011 om 22:27

  En het zoekt ook in de bedrijfsnamen, dat geeft wel erg lange lijsten als je veel bedrijven in je contacten hebt staan.

 • Nickdgraaf

  11 mei 2011 om 19:31

  Er zit een kleine typefout in de eerste zin: “sprinfboard”.

 • Angelique van den Dries

  17 april 2012 om 22:16

  Hoe kan ik een contact uit mijn lijst verwijderen

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!