23 juni 2012

File Viewer: Gedetailleerde informatie van een bestanden weergeven

Wanneer je een bestand in Mac OS X selecteert en vervolgens de toetscombinatie cmd⌘ + i gebruikt, krijg je meer informatie te zien van het geselecteerde bestand. Echter is deze informatie nog steeds beknopt. Dankzij de gratis applicatie File Viewer is het mogelijk om gedetailleerde informatie van ieder willekeurig bestand te bekijken.

File Viewer ondersteunt het afspelen van bijna alle audio-en videoformaten, hierdoor is het mogelijk om ook bijvoorbeeld avi bestanden te bekijken. Daarnaast kun je informatie verkrijgen van het beeld-, web-en pagina-indeling. De inhoud van een bestand kun je ook bekijken in tekst en hexadecimale weergave.

Met de applicatie kun je tevens onbekende bestandstypen identificeren en zal de applicatie automatisch het juiste programma zoeken waarmee je het bestand kunt openen. De software is gekoppeld aan de FileInfo.com database die duizenden bestandsextensies kan identificeren en hierover meer informatie kan geven. Vanuit File Viewer kun je ook rechtstreeks het bestand openen in Finder.

File Viewer is te downloaden in de Mac App Store en is zeer eenvoudig in gebruik. Selecteer het gewenste bestand of map en sleep deze in het venster van File Viewer. Van hieruit kun je alle informatie bekijken die je wenst.

Meer freeware applicatie kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!