18 september 2013

Finder: De optie ‘Ga naar map’ deactiveren

finder icon retinaIn OS X Finder is het zeer eenvoudig om snel naar een bepaalde map te navigeren, dit kun je doen via de optie 'Ga naar map'. Hierdoor kun je snel navigeren naar bijvoorbeeld de systeemmap, waar je
plist's, configuratie bestanden enzovoorts kan aanpassen.

Deze optie kun je activeren door in de menubalk te klikken op 'Ga' en vervolgens de optie 'Ga naar map' te selecteren. Daarnaast is het ook mogelijk om met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + G de optie 'Ga naar map' te activeren.

Je kunt er ook voor kiezen om deze optie uit te schakelen, wanneer je bijvoorbeeld bepaalde gebruikers van je Mac liever niet in de systeemmappen wilt laat rommelen is het handig om deze menu-optie uit te schakelen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Terminal (Programma's ▸ Hulpprogramma's
• Voer onderstaand commando in

defaults write com.apple.finder ProhibitGoToFolder -bool true

Herstart Finder met behulp van onderstaand commando

killall Finder

ganaarmap

Wanneer je nu in de menubalk het 'Ga-menu' opent zie je dat de optie 'Ga naar map' verdwenen is. Daarnaast is het niet meer mogelijk de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + G te gebruiken.

Om bovenstaand commando ongedaan te maken volstaat het om in het commando 'true' te vervangen door 'false' en vervolgens Finder te herstarten met het 'killall Finder' commando.

Meer over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!