25 mei 2009

Finder: Standaard map weergave herstellen.

finder-png

Met OS X Finder kan je de weergave van een map volledig aanpassen naar je eigen voorkeur. Je kan per map bijvoorbeeld de kolommen, icoon grootte, kleuren en de achtergrond aanpassen.

Om deze wijzigingen ongedaan te maken had je in OS X Tiger 10.4 de beschikking over een Standaard weergave knop. In OS X Leopard 10.5 is deze knop echter verdwenen.

Je kunt vanaf OSX Leopard 10.5 de standaard weergave van een folder herstellen doormiddel van de menu optie:

Finder ▸ Weergave ▸ Toon weergave opties (Command ⌘ + J)

Wanneer je het menu hebt geopend houd je de Option ⌥ toets ingedrukt waardoor de optie 'Gebruik als standaard' onder in het venster wijzigt in 'Herstel standaard instelling'. Alle aanpassingen worden hierdoor ongedaan gemaakt.Reacties


 • Gigs

  27 mei 2009 om 17:23

  Ik zou graag willen dat al m’n Finder vensters standaard in dezelfde afmetingen en op dezelfde plek op het scherm openen. Maar zelfs als je de voorkeuren per venster aangeeft opent het betreffende venster niet altijd in hetzelfde formaat (bij gebruik van een alias voor een map merk ik soms variaties bijvoorbeeld of soms als je al een kleiner venster open hebt).
  Is er niet een Terminal-commando ofzo waarmee ik een dergelijke opdracht kan geven?
  Dat zou me echt heel blij maken!

 • Liese birdie

  23 juni 2009 om 7:55

  Deze optie geldt alleen voor de ‘symboolweergave’. Bij de andere weergaven is die knop er niet. Ik had graag de kolomweergave weer hersteld, want om de een of andere reden zijn de kolommen standaard veel te breed geworden en krijg ik die niet meer veranderd. Goed bladeren is daardoor onmogelijk. Is er een trucje om de kolombreedte in Finder standaard (terug) te veranderen, zo ja, hoe?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!