26 april 2010

Flipside: Controle over de Boot Camp partitie

Wanneer je Mac is voorzien van een Windows Boot Camp partitie dan kan je deze activeren bij het opstarten van je Mac met behulp van de alt-option⌥ toets. Je kan hiervoor ook gebruik maken van het ‘Opstartschijf’ paneel in het OS X voorkeuren menu.

Het probleem van de eerste optie is dat je vaak te laat bent met de option toets in te drukken en bij de laatste optie wordt de Windows partitie gelijk als default aangemerkt, iets wat je waarschijnlijk ook niet wilt.

Project Appletree heeft een freeware applicatie geschreven genaamd ‘Flipside’ waarmee het mogelijk is om de Boot Camp Windows partitie eenmalig te starten.

Na het starten van de applicatie selecteer je de Boot Camp partitie, automatisch worden alle openstaande applicaties afgesloten en wordt een herstart geforceerd. Na het herstarten wordt eenmalig de Boot Camp partitie opgestart.

Naast de normale boot opties ondersteund Flipside ook Target en Netboot. Tevens heeft de applicatie ondersteuning voor sleutelhanger toegang hierdoor kan je snel zonder verdere vragen de Boot Camp partitie starten.

Meer informatie over Flipside kan je terug vinden op:

http://projectappletree.org/applications/Flipside/Flipside.html

De dowload link zit op de website verborgen onder de donate knop!Reacties


 • jaap

  26 april 2010 om 12:58

  Is dit niet net zoiets als bootchamp??
  Zie http://www.appletips.nl/bootchamp-handige-boot-camp-tool/
  Gr.,
  Jaap

 • Mats

  26 april 2010 om 18:37

  Als ik het goed begrijp moet je BootChamp bij het opstarten van je Mac altijd laden, en Flipside niet. Dat laatste vind ik prettiger omdat door het starten van extra apps het opstarten langer gaar duren…

 • Menno

  29 december 2010 om 0:50

  Ik maak gebruik van bootcamp via Parallels. Bij het installeren van mijn Bootcamp heb ik helaas teveel GB gegeven aan de Bootcamp Disk. Weet iemand of ik dit achteraf nog kan aanpassen zonder alles opnieuw te installeren ?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!