11 april 2015

YosemiteFoto’s voor OS X: Onlangs verwijderde foto’s terugzetten of definitief verwijderen

Foto's voor OS X logo

Het is je vast al eens overkomen dat je per ongeluk een foto verwijdert terwijl dat niet de bedoeling was. Apple heeft daarom een nieuwe functie in iOS 8 en de Foto’s voor OS X applicatie in het leven geroepen. Hiermee kun je eenvoudig verwijderde foto’s terughalen via het album ‘Onlangs verwijderd’.

Deze is standaard aanwezig op ieder iOS 8 apparaat via Foto ▸ Albums ▸ Onlangs verwijderd. Als je iCloud-fotobibliotheek hebt geactiveerd zie ook hier de verwijderde foto’s die je hebt verwijderd uit de Foto’s voor OS X applicatie, uiteraard kun je de verwijderde foto’s ook in deze applicatie raadplegen.

Open hiervoor de Foto’s voor OS X applicatie en klik in de menubalk op ‘Archief’, selecteer hier in dit menu de optie ‘Toon onlangs verwijderd’. Selecteer één of meerdere foto’s die je wilt herstellen en kies in de knoppenbalk voor de optie ‘Zet terug’.

verwijderdefoto

De foto zal teruggeplaatst worden in het album waar deze ooit uit verwijderd is. Door op ‘Verwijder’ te klikken kun je definitief de foto wissen.

Via de knop ‘Verwijder overal’ kun je alle foto’s die in ‘Onlangs verwijderd’ aanwezig zijn in één keer verwijderen. De foto’s zullen dan overal verwijderd worden op zowel je Mac, iPhone, iPad en/of iPod Touch wissen.

Alle tips over 'Foto's voor OS X' lees je hier terug.Reacties


 • williamh

  11 april 2015 om 12:05

  In iPhoto kon je eenvoudig via ‘Archief’ …’Toon in Finder’ het origineel bestand v/e foto terugvinden.

  Nu in Foto’s vind ik deze functie niet terug.

  Hoe vind ik snel een origineel bestand terug?

 • Tim

  11 april 2015 om 12:19

  Ik zou graag willen weten hoe ik een locatie aan de foto’s toe kan voegen in OS X.

 • Diederick

  11 april 2015 om 13:15

  Wat een teleurstellend programma! Bewerking nauwelijks mogelijk. Ik moet dus snel op zoek naar een alternatief voor Aperture.

 • marc

  12 april 2015 om 9:02

  Ik vraag me zo ie zo af hoe ik een normale foto kan verwijderen via mijn mac? Als ik op een foto ga staan kan ik hem niet naar mijn prullenbak slepen en/of verwijderen. Iemand een idee?

  En ook bovenstaande informatie kan ik niet vinden tussen mijn Albums :(

 • Coco

  23 mei 2015 om 9:40

  Marc, ik vroeg me precies hetzelfde af! Ik heb een heleboel foto’s die er gewoon af kunnen… Kan iemand ons helpen misschien?

 • Wesley Fabry

  23 mei 2015 om 10:09

  Je kan de foto verwijden door hem te selecteren en de toetscombinatie cmd+backspace of door met een rechtermuisklik (secundair) te klikken op de foto en dan ‘verwijder’ te kiezen..

 • Oscar

  19 oktober 2015 om 12:46

  Bij mij staat het item onlangs verwijdert niet op mijn iPhone 5 met iOS 9.02.
  Hoe haal ik dit naar voren?

 • Paul Graafland

  21 oktober 2015 om 13:01

  Hoe kan ik dat programma Photo’s verwijderen of uitschakelen?? Als je een SD kaart plaatst gaat hij direct starten met 500 foto’s te laden terwijl ik alleen de laatste nieuwe 3 opnames naar Photoshop wil hebben.
  Wie heeft een idee???

 • Esmée

  27 oktober 2015 om 12:41

  Ik heb een video verwijderd en vervolgens ook in ‘onlangs verwijderd’ verwijderd. Ik kom er nu achter dat ik deze video heel erg noodzakelijk nodig heb kan ik hem nog ergens terug vinden??

 • Wesley Fabry

  27 oktober 2015 om 13:39

  Esmee, helaas is deze voorgoed verwijderd.

 • hillie bouman

  28 oktober 2015 om 13:26

  wat eeb onzin krijg de footoos maar biet weg en heb nu weer geen ruimte leuke manier om je weer een nieuw ding aan te smeren gat wat ben ik hier toch zat van is er dan niemand die weet hoe je definitief footoos en filmpjes verwijderd van een yfoon 4???????

 • hillie bouman

  28 oktober 2015 om 13:27

  wat eeb onzin krijg de footoos maar biet weg en heb nu weer geen ruimte leuke manier om je weer een nieuw ding aan te smeren gat wat ben ik hier toch zat van is er dan niemand die weet hoe je definitief footoos en filmpjes verwijderd van een yfoon 4??????? nou dan doe er wat aan sukkels

 • Bossini

  12 februari 2016 om 15:39

  Waarom krijg ik de foto’ s niet van foto’ s af ?
  Als ik ze eraf haal staan ze er later toch weer op .
  Ook zijn de foto’ s ZO KLEIN dat ik nauwelijks het beeldje zie .
  Ik gebruik El Capitan .

 • Diana

  13 februari 2016 om 15:29

  hoe kan ik de foto’s van mijn iPhone verwijderen en deze wel bij foto’s bewaren op mijn MacBook?

 • Wesley Fabry

  13 februari 2016 om 17:42

  Diana, zie icloud-fotobibliotheek: http://www.appletips.nl/wat-is-icloud-fotobibliotheek-en-hoe-werkt-het/

 • Annemarie Leuridan

  18 juli 2016 om 18:21

  ik merk vandaag dat al mijn foto’s van 1 januari 2015 tot en met 18 september 2015 uit Foto’s verdwenen zijn, zonder dat ik iets heb gedaan. Ik was ook bezig die in een album te steken, en die album is ook verdwenen. Enig idee hoe dit komt? Ik vind geen enkel album of kalender terug die ik ooit met Foto’s heb gemaakt. Enkel degene die ik vroeger met iPhoto heb gemaakt, staan nog op mijn iMac. Waar kan ik ze terugvinden?

 • Richard

  29 augustus 2016 om 21:34

  Wanneer je foto’s verwijderd d.m.v. cmd+backspace blijven de originele foto’s soms nog achter in de bibliotheek. Als je hier ff zoekt kan je ze misschien nog wel weer vinden en naar nieuwe locatie kopiëren

  Mocht je de gehele bibliotheek volledig willen verwijderen inclusief alle bijkomende bestandjes die worden aangemaakt zoals thumbnails etc, dan gewoon bibliotheek-bestand verwijderen. Wanneer je dan Photo’s opnieuw opstart geeft deze aan dat bibliotheek-bestand niet gevonden kan worden. Je hebt dan een optie om een nieuwe bibliotheek aan te maken.

  Locatie bibliotheek-bestand:
  Gebruiker\[inlognaam]\Afbeeldingen\Foto’s-bibliotheek

 • Kees

  29 oktober 2016 om 21:36

  Ik ben al mijn foto’s kwijt nadat er een oude telefoon van mij is leeggemaakt. Is er een mogelijkheid om de foto’s op een of andere manier weer terug te krijgen of werkt het bij Apple zo dat als er iets gewist wordt op een oude telefoon dat je alle gegevens op je nieuwe telefoon dan ook kwijt bent

 • Wesley Fabry

  30 oktober 2016 om 7:53

  @kees als je een reservekopie hebt gemaakt via iTunes of iCloud is er niets aan de hand en worden je foto’s gewoon teruggezet: https://www.appletips.nl/oude-icloud-reservekopie/

  Zonder reservekopie ben je ze helaas kwijt, aanrader, gebruik nu de iCloud-fotobibliotheek: https://www.appletips.nl/wat-is-icloud-fotobibliotheek-en-hoe-werkt-het/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!