5 februari 2016

Foto’s voor OS X: Titels, trefwoorden en overige metagegevens tonen

Foto's voor OS X logo

Met behulp van de Foto’s voor OS X applicatie kun je al je foto’s bekijken en bewerken op je Mac, bovendien kun je ze via de iCloud-fotobibliotheek eenvoudig synchroniseren met al je Apple apparaten.

Foto’s kun je voorzien van trefwoorden, titels, locatie, gezichten en overige data. Al deze gegevens noemen we 'Metagegevens' en vertellen iets meer over de foto. Mocht je veelvuldig deze gegevens toekennen aan je foto’s dan is het handig om ze in het overzicht van al je foto’s te tonen. Zo kun je bijvoorbeeld de titel altijd tonen in het overzicht, hoe je dit doet lees je in onderstaande stappen.

• Open 'Foto’s voor OS X'
• Klik in de knoppenbalk op het tabblad 'Foto’s'
• Navigeer naar de menubalk
• Selecteer 'Weergave'
• Open 'Metagegevens'

metagegevens tonen foto's voor OS X

Vervolgens krijg je verschillende opties die je kunt aanvinken waaronder titels, trefwoorden, favoriet, locatie, etc. Vink de gewenste metagegevens aan om te te tonen in het overzicht. Wanneer je bijvoorbeeld 'Titels' activeert dan krijg je onder iedere foto die een titel toegekend heeft deze te zien.

Naast het overzicht kun je deze metagegevens ook bekijken in albums zodra deze geopend zijn. Metagegevens kun je toekennen door één of meerdere foto’s te selecteren en de toetscombinatie cmd⌘ + i uit te voeren of door secundair te klikken op een geselecteerde foto en te kiezen voor de optie 'Toon info'.

Lees ook: Informatie (metagegevens) van meerdere foto’s bewerkenReacties


  • emmy blankaerts

    12 februari 2016 om 14:58

    Ik zou ook de locatie willen zichtbaar maken in een diavoorstelling van gezichten. Hoe kan ik dat doen?

  • emmy blankaerts

    12 februari 2016 om 14:59

    Ik zou graag de locatie zichtbaar maken als ik een diavoorstelling maak van gezichten. Hoe doe ik dat?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!