6 februari 2016

iOS 9iOS: Een checklist aanmaken in de Notitie app

iOS notitie ios

Vanaf iOS 9 is de Notitie applicatie grondig aangepakt door Apple, zo kun je nu eenvoudig notities opmaken, voorzien van extra’s zoals webkoppelingen en afbeeldingen.

Ook kun je eenvoudig lijstjes aanmaken in de Notitie applicatie, genummerd of met tekens, maar ook een checklist. Een checklist is een handig hulpmiddel, want hierdoor heb je snel een to-do lijst bij de hand. Hoe je een checklist maakt in de iOS Notitie applicatie lees je hieronder terug.

• Open de Notitie applicatie
• Maak een nieuwe notitie aan of bewerk een bestaande
• Tik bij een iPhone of iPod Touch eerst op de plus-knop boven het toetsenbord
• Tik in de bekomen knoppenbalk op de cirkel met het vinkje
• Onmiddellijk kun je de checklist aanmaken

Checklist aanmaken in iOS voor iPhone en iPAd

Typ een woord of zin en tik op enter om een volgende regel toe te voegen en blijf dit herhalen tot de checklist klaar is. Tik dan nogmaals op de cirkel met vinkje om het aanmaken van de checklist te beëindigen.

Uiteraard is het ook mogelijk om eerst een lijstje te maken, markeer dan deze lijst en tik in de knoppenbalk op de cirkel met het vinkje. Per direct wordt de gehele lijst omgezet naar een checklist. Uiteraard kun je de bolletjes kleuren om aan te geven dat je de taak hebt voltooid. Uiteraard wordt alles netjes gesynchroniseerd met al je (compatibele) Apple apparaten.

Let op, deze optie is alleen beschikbaar in combinatie met een iCloud account, gebruik je gmail als notitie dan kun je geen checklists aanmaken.

Lees ook: Een checklist aanmaken in de Notitie app voor OS XReacties


 • Frankie

  6 februari 2016 om 16:22

  Zo… weer wat geleerd. Handig hoor…

 • Berend

  7 februari 2016 om 9:05

  @Wesley, kan je aangeven wat de extra’s zijn om de checklist is Notities aan te maken terwijl de app Herinneringen deze functionaliteit standaard in zich heeft? sterker nog, Herinneringen is een checklist… Bedankt!

 • Wesley Fabry

  7 februari 2016 om 9:44

  @berend die invulling moet je zelf geven, het kan verschillende voordelen hebben, maar het klopt dat de herinneringen dit eigenlijk ook kan. Maar nu kun je het ook in een notitie met extra informatie inbouwen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!