16 oktober 2010

Gedeelte van een e-mailbericht doorsturen

Zoals in iedere email client heb je in het Mail programma op de Mac ook de mogelijkheid om een e-mailbericht door te sturen naar iemand anders. Dit is heel eenvoudig selecteer het e-mailbericht en klik vervolgens op ‘Stuur door’ of maak gebruik van de toetscombinatie: shift⇧+ cmd⌘ + F.

Omdat je vaak maar één bepaald gedeelte van een e-mailbericht wilt doorsturen, verwijder je voordat je het bericht doorstuurt bepaalde delen uit het bericht die niet relevant zijn. Voor deze handeling bestaat een er een speciale optie in OS X Mail.

Selecteer het e-mailbericht dat je wilt doorsturen, en selecteer daarna het relevante gedeelte tekst uit dat bericht. Wanneer je nu op de knop ‘Stuur door’ klikt, of gebruik maakt van de toetscombinatie: shift⇧+ cmd⌘ + F, zul je merken dat alleen het geselecteerde stuk tekst aan het nieuwe bericht wordt toegevoegd. Bespaart je toch al snel weer een aantal extra handelingen!

Mocht het bovenstaande niet werken dan dien je de volgende optie te selecteren in OS X Mail ▸ Voorkeuren ▸ Nieuw ▸ optie: "Voeg geselecteerde tekst in (voeg alle in als niets is geselecteerd).

Olaf bedankt voor de tip!Reacties


 • Stef

  16 oktober 2010 om 13:27

  Geprobeerd, maar het werkt niet zoals aangegeven. Wellicht dat er een instelling moet worden aangepast. Welke?

 • Ramses

  16 oktober 2010 om 13:32

  Werkt ook op iPhone en iPad

 • Stef

  16 oktober 2010 om 14:42

  Gevonden!
  In Mail Voorkeuren / Nieuw / Beantwoording / Voeg geselecteerde tekst in …. enz. kiezen. Dan werkt het super.

 • Ruud

  16 oktober 2010 om 22:02

  En hoe zit het dan met sommige berichten die ik helemaal wil meesturen bij doorsturen/beantwoorden, maar die dan afgekapt worden? Dan heb ik slechts een regel tekst en de rest wordt achterwege gelaten. Iemand enig idee hoe dat zit?

 • Mart

  17 oktober 2010 om 12:05

  Het is een goede simpele tijd alleen kwam ik er niet op
  Bedankt voor de tip.
  Mart

 • gert

  25 oktober 2010 om 11:43

  Weet iemand hoe ik alleen een geselecteerd gedeelte van een emailbericht kan uitprinten?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!