17 oktober 2010

Houdini: Verborgen bestanden bekijken in Finder

De weergave van verborgen bestanden onder Mac OS X kan op verschillende manieren worden geactiveerd. Wanneer je echter niet vertrouwd bent met Terminal commando's of Automator scripts dan is het ook mogelijk met behulp van de applicatie Houdini van Element Ninety 3.

Met Houdini kan je met één muisklik verborgen bestanden en mappen weergeven in OS X Finder. Dit kan in sommige gevallen nodig zijn wanneer je systeembestanden wilt bewerken.

De interface van Houdini is uiterst simpel. Als je de applicatie opent vallen de twee grootste knoppen meteen op. De linker knop activeert het weergeven van verborgen bestanden en mappen. Wanneer je op deze knop klikt zal je direct in OS X Finder de verborgen bestanden zien, deze worden in de meeste gevallen vooraf gegaan van een punt.

De tweede knop is genaamd: Browse Hidden Files. Hiermee opent een nieuwe dialoogvenster waarmee je kunt browsen door mappen. Deze optie is vooral handig als je even wil kijken welke verborgen bestanden er allemaal in een bepaalde map zitten.

Houdini is freeware en kan je downloaden op de MacUpdate website:

http://www.macupdate.com/info.php/id/26729/houdiniReacties


 • loeribas

  17 oktober 2010 om 9:35

  Standaard zit in OS X de optie om bij elke ‘save- en open dialoog’ onzichtbare bestanden te tonen. Dat doe je via de toetscombinatie Shift – ⌘ – . (shift – cmd – punt).

 • smits

  17 oktober 2010 om 11:24

  Of je gebruikt het widget hidden files, te downloaden van de Apple site:
  http://www.apple.com/downloads/dashboard/developer/hiddenfiles_matthansen.html

 • joris

  17 oktober 2010 om 16:04

  Of gebruik Secrets voor mac hier kun je heel veel instellen

 • Eelco Deuling

  18 oktober 2010 om 7:19

  Of gebruik Coda of Transmit van Panic (allebei niet gratis). Er zijn ook honderden andere freeware programma’s te vinden, variërend van Applescripts tot Terminal programma’s (voor elk wat wils dus).

 • Ivan

  18 oktober 2010 om 9:38

  Of gebruik Totalfinder, dan kan het met “Shift – ⌘ – .” in elk finder venster :-)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!