15 februari 2017

iOS: Eigen geluiden en tonen kiezen

Instellingen icoon voor geluiden

Wie zijn of haar iPhone, iPad of iPod Touch gebruikt met geluid heeft ongetwijfeld al gemerkt dat veel functies een eigen geluid hebben. Wist je dat je deze tonen en geluiden kunt aanpassen naar eigen wens?

Zo kun je de geluiden aanpassen voor een verstuurd e-mailbericht, ontvangen van een bericht, de beltoon van een oproep, etc. Ook kun je het geluid bij het vergrendelen van je iDevice en de toetsenbordklik uitschakelen.

Hoe de geluiden en tonen wijzigen

Open de Instellingen applicatie op je iPhone, iPad of iPod Touch en navigeer naar de optie 'Geluiden'. Kies een gewenste optie of functie om hier het geluid van aan te passen. Je hebt de keuze uit de originele beltonen, maar je kunt ook kiezen tussen klassieke meldingstonen door onderaan op 'Klassiek' te tikken.

geluiden en tonen instellen

De vergrendelgeluiden en toetsenbordklik kun je in- of uitschakelen via Instellingen ▸ Geluiden, scroll naar beneden tot je de opties ziet.

Ook manier van trillen aanpassen

Naast de geluiden kun je ook de trilling van een melding aanpassen, dit kun je doen via Instellingen ▸ Geluiden ▸ kies een gewenste melding ▸ Trillen. Vervolgens kun je standaard trilling kiezen of zelf een aangepaste versie aanmaken. Hoe je dit doet lees je hier terug op appletips.

Lees ook: Meldingsgeluid per contact of groep instellen voor WhatsAppReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!