17 juni 2016

iOS: SMS- of beltoon toekennen aan een contactpersoon

contacten icon iOS

Al jaren lang kun je een beltoon toekennen aan bepaald contactpersoon zodat je aan de hand van de het geluid weet wie er belt. Toch zijn er een hoop iPhone gebruikers die dit niet weten.

Naast een betoon kun je ook een sms-toon toekennen aan een persoon zodat je ook bij berichten direct hoort om welke persoon het gaat. Hoe je deze tonen kunt wijzigen lees je terug in de volgende stappen.

Specifieke beltoon toevoegen aan een contact

• Open de Contacten applicatie
• Navigeer naar de contactpersoon
• Tik op 'Wijzig'
• Scroll naar beneden

beltoon aanpassen contactpersoon in iOS per contact

Tik op de optie 'Beltoon' of 'Sms-toon' om de toon te wijzigen, onder deze opties vind je ook 'Trilling' terug. Hiermee is het mogelijk om een contactpersoon een eigen trilling te geven bij het ontvangen van een oproep of bericht.

sms- of beltoon wijzigen voor WhatsApp

Ook in de WhatsApp applicatie is het mogelijk om de meldingsgeluiden voor een bepaald persoon aan te passen, hoe je dat moet doen lees je hier terug op appletips.

Lees ook: Meldingen per gesprek uitschakelen in iOS BerichtenReacties


 • Tom

  18 juni 2016 om 11:13

  Woow, na jaren iOS te hebben gebruikt wist ik dit nog niet. Dit is nog eens een goeie tip.

 • Margafromned

  20 oktober 2016 om 19:18

  Jammer dat de foto’s van contactpersonen niet meer groot worden weergegeven op het scherm bij een relefoonoproep! Was ooit het geval bij een vorige iOS en heel handig…

 • Eric

  1 februari 2017 om 23:12

  Dan nog zie ik alleen maar een aantal standaard beltonen maar kan nergens naar de map muziek, waar ik ruim 6000 tracks in heb staan maar die dus niet gekoppeld kunnen worden.

 • Wesley Fabry

  2 februari 2017 om 8:40

  Beltonen moeten wel een speciaal formaat zijn en gesynchroniseerd worden via iTunes. Het beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl Onze experts en leden weten misschien een oplossing…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!