22 maart 2017

NieuwsStoring: Google zoeken, gmail en Drive werken niet voor sommige Chrome gebruikers

google logo retina 2015

Eerder deze week heeft Google een vernieuwde versie van Google Chrome op de markt gebracht. Deze zou 25% minder energie verbruiken dan voorheen, iets waar veel Mac gebruikers op zaten te wachten. Helaas zorgt deze optimalisatie indirect gelijk voor een storing.

Sommige Chrome-gebruikers melden nu dat zij gmail, Google Drive en Google Zoeken niet kunnen gebruiken in de Chrome webbrowser. Dit heeft te maken storing bij Google die vanochtend is begonnen. Volgens International Business Times zou het experimentele QUIC-protocol in de nieuwe Chrome-browser de boosdoener. Het QUIC-protocol is de technologie die de Chrome-browser sneller maakt.

Oplossing wanneer Google Zoeken, gmail en Drive niet meer werkt in Chrome

Wanneer je last hebt van deze storing kun je dit eenvoudig verhelpen door het experimentele QUIC-protocol uit te schakelen. De storing kan optreden in macOS en OS X, maar ook onder Windows en Android.

• Open Google Chrome
• Navigeer naar de adresbalk
• Kopieer het volgende pad: chrome://flags/
• Plak het pad in de adresbalk
• Druk op enter

Google zoeken werkt niet in Chrome

Zoek in de lijst naar 'Experimenteel QUIC-protocol Mac, Windows, Linux, Chrome OS, Android' en klik op het drop-down-menu. Kies hier voor de optie 'uitgeschakeld' on het protocol uit te schakelen. Herstart eventueel de browser om het proces te voltooien. Het probleem met Google Chrome zou nu opgelost moeten zijn.

Google is op de hoogte van dit probleem en werkt aan een oplossing. De laatste update van Google Chrome voor Mac kun je hier downloaden.

Lees ook: QR-codes scannen met behulp van Google Chrome voor iOSReacties


  • Christine

    30 september 2017 om 11:58

    Ik heb chrome gewoon verwijderd en opnieuw geinstalleerd.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!