21 december 2011

Grabbox: Schermafdrukken automatisch uploaden naar Dropbox

Veel Mac OS X gebruikers maken gebruik van Dropbox als alternatief voor een MobileMe disk. Dropbox is een handige online dienst waarmee je bestanden kunt delen via een virtuele harddisk op het internet. Door het grote succes van Dropbox zie je dat steeds meer applicaties deze dienst gaan ondersteunen en dat er steeds meer handige toepassingen beschikbaar komen.

Een mooie aanvulling op Dropbox is de gratis applicatie Grabbox. Deze aanvulling op Dropbox zorgt ervoor dat wanneer je een schermafdruk maakt met de standaard OS X toetscombinatie shift⇧+cmd⌘+3 of shift⇧+cmd⌘+4 deze automatisch wordt geupload naar de public map van je Dropbox. Tevens wordt hierbij de url naar de afbeelding op het OS X klembord geplaatst, maar is er meer…

• Automatisch aanmaken van verkorte url's.
• Per schermafdruk zelf bepalen of deze geupload moet worden.
• Mogelijkheid om de schermafdruk te voorzien van een eigen naam.
• Toegang tot het Grabbox menu via de menubalk of Dock icoon.
• Ondersteuning voor Growl notificaties.

Om Grabbox te kunnen gebruiken dien je eenmalig een identificatie procedure te doorlopen. Deze is vrij simpel, ga naar de Public map in je Dropbox en selecteer een willekeurig bestand, Control+klik op het bestand en selecteer de menu optie Dropbox ▸ Copy public link. Start hierna Grabbox zodat deze vanaf het klembord je Dropbox account kan detecteren.

Wanneer je wel eens schermafdrukken deelt met andere internet gebruikers dan is de combinatie Dropbox met Grabbox een aanrader!

GrabBox kan je gratis downloaden op: http://grabbox.devsoft.no/Reacties


  • Sam

    27 december 2011 om 2:26

    Cloud doet precies hetzelfde.

    Ik gebruik ze allebei. Voor foto’s delen vind ik cloud net wat beter.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!