20 maart 2016

Handige statistieken in het berichtencentrum met Monit

Monit wigdet icon

Met behulp van het berichtencentrum in OS X kun je niet alleen meldingen ontvangen of gemiste berichten bekijken, maar ook gebruikmaken van widgets.

Voorbeeld zijn Weer, Calculator, Zoek mijn vrienden, etc. Ook kun je in de Mac App Store applicaties downloaden die een widget bevatten. Wil je graag allerlei statistieken en informatie over je Mac in één oogopslag bekijken dan kun je gebruikmaken van Monit, een handige widget voor OS X.

Monit is een combinatie van de standaard app 'Activiteitenweergave' en overige statistieken die te vinden zijn op je Mac. Zo kun je via Monit je geheugen controleren, maar ook de harde schijf, batterij, CPU, temperatuur en overige processen.

Monit widget app

Standaard krijg je vier cirkels te zien die aangeven hoe het zit met je batterij, CPU, harde schijf en geheugen. Door op deze cirkels te klikken krijg je uitgebreide informatie te zien.

MONIT
MONITCategorie: Utilities, Productivity
Ontwikkelaar: Tildeslash Norge Ltd
Mac OS X  4+  8 MB DOWNLOAD  € 3.49

De widget kun je toevoegen door de Monit applicatie te downloaden vanuit de Mac App Store, open daarna het berichtencentrum. Dit doe je door met twee vingers van rechts naar links te vegen vanaf de rechterkant van je trackpad of door rechtsboven op de drie horizontale strepen te klikken.

Open het tabblad 'Vandaag’ en klik onderaan in het berichtencentrum op 'Wijzig'. Voeg Monit toe door op de groene plusknop te tikken, met de drie horizontale strepen kun je Monit naar een gewenste positie slepen.

Meer informatie over Monit lees je hier terug

Lees ook: Widgets toevoegen en verwijderen uit het berichtencentrum in OS X

Erik, bedankt voor de tip!Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!