8 november 2012

Het automatisch toevoegen van locatiegegevens uitschakelen

Wanneer je een foto maakt met behulp van je iPhone, iPad of iPod Touch wordt er allerlei informatie opgeslagen bij de foto. Ondermeer wordt de exacte locatie aan de hand van lengte-en breedtegraad opgeslagen. Naast de locatie worden ook allerlei andere gegevens opgeslagen over de foto zoals datum, type camera, ISO-waarders, enzovoorts.

Deze gegevens worden 'Exif' genoemd en zijn handig om foto's te sorteren op bijvoorbeeld locatie, type camera, datum, enzovoorts. Exif is de afkorting van 'Exchangeable Image File Format'. Wanneer je een foto vervolgens bekijkt in je fotorol is deze informatie niet zichtbaar. Echter zijn er verschillende manieren om deze informatie te bekijken. Wanneer je liever, om veiligheidredenen, geen locatie meer toevoegt aan je foto's kun je onderstaande procedure uitvoeren.

• Open de instellingen op je iDevice
• Tap op 'Privacy'
• Selecteer de optie 'Locatievoorzieningen'
• Schakel deze optie uit voor 'Camera'

Wanneer je nu een foto maakt zal de locatie niet bij de foto worden opgeslagen. In de App Store zijn er verschillende applicaties die de Exif-gegevens kunnen lezen en weergeven, de applicatie 'Exif & IPTC Metadata browser is één van de betere applicatie. Echter kun je ook gewoon in de App Store zoeken op 'Exif' en vind je vanzelf verschillende applicaties.

Exif & IPTC Metadata Browser
Exif & IPTC Metadata BrowserCategorie: Photo & Video
Ontwikkelaar: Cyril Godefroy
iPad & iPhone  4+  1 MB DOWNLOAD GRATIS

Uiteraard kun je de Exif-gegevens ook raadplegen via je Mac. Importeer de foto's in iPhoto of plaats ze in een map in Finder en selecteer de foto. Voer vervolgens de toetscombinatie cmd⌘ + i uit om meer informatie over de foto te bekijken.

Meer tips over de camera functie kun je hier terugvinden.Reacties


  • Laurens

    8 november 2012 om 19:29

    Bedankt voor de tips.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!