10 november 2012

Apple neemt definitief afscheid van @me.com

Het was je misschien al opgevallen in de Mail applicatie van je iPhone, iPod Touch, iPad of Mac dat je tegenwoordig ook een @icloud.com e-mailadres tot je beschikking hebt (als je gebruik maakt van iCloud). Dit adres kun je terugvinden wanneer je in het afzendersveld klikt en een ander e-mail adres selecteert.

Hier zul je merken dat je naast @mac.com of @me.com ook een @iCloud.com e-mailadres tot je beschikking hebt. Misschien heb je de afgelopen dagen van Apple een e-mail ontvangen met meer informatie, Apple wijzigt namelijk alle e-mail accounts naar @iCloud.com. Mocht je nog een @me.com e-mailadres bezitten, dan is deze automatisch omgezet naar een @iCloud.com e-mailadres.

Wanneer je liever het @iCloud.com e-mail adres niet wilt gebruiken is er goed nieuws. Apple biedt namelijk nog steeds het @me.com e-mailadres aan voor bestaande gebruikers. Zo blijft het mogelijk om e-mails te ontvangen en versturen met behulp van je @me.com e-mailadres.

Als je nog in het bezit bent van een @mac.com adres kun je deze ook gewoon blijven gebruiken en is het niet noodzakelijk om over te schakelen naar @iCloud.com. Alle nieuwe e-mailadressen van Apple zullen vanaf nu @iCloud.com gebruiken en is het niet meer mogelijk om een @me.com of @mac.com aan te maken.

Meer tips over iCloud kun je hier terugvinden.Reacties


 • Matthijs

  10 november 2012 om 9:07

  Ik heb aan het begin van deze week een mail van Apple ontvangen. Ik blijf gewoon bij @me.com. Ik vind’t dat veel lekkerder in de mond klinken dat @icloud.com.

 • Hans

  10 november 2012 om 10:27

  Wat dacht je van al het evt drukwerk waarop je emailadres met @me.com staat.
  Ga ik toch niet allemaal wegdoen omdat ik nu ineens @icloud.com moet gebruiken.

 • pim939

  10 november 2012 om 16:09

  ik blijf ook gewoon lekker @me.com gebruiken is lekker kort en klinkt leuker.

 • kevin

  11 november 2012 om 0:37

  Als beetje bedrijf gebruik je toch ook geen @me.com account om op je briefpapier te zetten lijkt mij.

 • Timo

  22 november 2012 om 13:47

  .me is ook wat zakelijker en neutraler dan @icloud (HALLO IK HEB EEN APPLE EMAILADRES!!!!!) en @gmail.com (HALLO IK GEBRUIK DUS GOOGOL VOOR MN MAIL!!!!)

  Echt zakelijk is natuurlijk ….@bedrijfsnaam.nl beter, maar prive vind ik het erg prettig om @me.com te doen. Ik heb het nu een paar keer opgegeven en mensen herkennen het totaal niet als apple adres maar denken dat het gewoon een leuk @mij adres is.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!