8 november 2012

Liquid: Handig en snel zoeken op het internet

In de Mac App Store is er een erg handige applicatie te vinden die het zoeken op het internet super eenvoudig maakt. Uiteraard zijn er al verschillende applicaties op de markt waarmee je eenvoudig kunt zoeken, maar vandaag bespreken we Liquid, een erg handige gratis applicatie waarmee je super snel kunt zoeken op verschillende websites zoals: YouTube, Google, Google Maps, Flickr, Wikipedia, etc.

Met behulp van een toetscombinatie kun je de tool openen en onmiddellijk zoeken. Echter is het ook mogelijk een woord of zin te markeren en met behulp van een handige toetscombinatie automatisch de tool te openen waarna je een keuze kunt maken. Naast zoeken kun je ook converteren, handig om bijvoorbeeld mijlen naar kilometer of dollars naar euro's te converteren.

Wanneer Liquid is gedownload open je de applicatie, volg je de installatie en open je Liquid via het icon in de menubalk. Naast het zoekveld vind je de voorkeuren-knop te herkennen aan het tandwiel. Klik hier op en vink de optie 'Use keyboard shortcut when no text is selected'. Wanneer je de applicatie automatisch wilt open bij het opstarten van je Mac dien je de optie 'Launch automatically when you login'.

Hoe werkt Liquid?

Wanneer je in een tekstdocument, webpagina, enzovoorts een bepaald woord of getal wilt opzoeken kun je deze markeren en met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + @ de Liquid applicatie te openen. Hierdoor kun je via de opties zoeken op verschillende websites. Via de knop 'Search' kun je zoeken in Google, Google Maps, enzovoorts. Met behulp van de knop 'Convert' kun je bepaalde conversies uitvoeren.

Als je snel wilt zoeken zonder een woord of getal te selecteren kun je de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + spatiebalk gebruiken om Liquid te openen en kun je een gewenste zoekopdracht invoeren.

Extra handige functie

Je kunt met behulp van de muis of trackpad een locatie kiezen voor je zoekopdracht zoals bijvoorbeeld Google of Wikipedia, echter kan het eenvoudiger. Een voorbeeld om appletips te zoeken op YouTube:

Je selecteert 'appletips' en opent Liquid met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + @ vervolgens druk je onmiddellijk op de S-toets om het tabblad 'Search' te openen, druk dan vervolgens de Y-toets in. Liquid zal nu naar appletips zoeken op YouTube.

Dit kun je dus ook voor Wikipedia door cmd⌘ + @ in te drukken en vervolgens de R-toets en de W-toets, alle sneltoetsen vind je terug naast de verschillende zoeklocatie in de tabbladen.

Met behulp van Liquid is het ook mogelijk dingen te delen op verschillende sociale media zoals Facebook en Twitter.

Gratis of betaald?

Liquid is gratis en bovengenoemde functies zijn allemaal beschikbaar in de gratis versie, echter is er ook een betalende variant. Voor € 4,49 krijg je de mogelijkheid om de applicatie aan te passen naar je persoonlijke voorkeuren en zoekmogelijkheden toe te voegen. Daarnaast krijg je ook nog de vertaal-optie beschikbaar om snel en eenvoudig teksten te vertalen. Liquid is een vrij eenvoudige zoekapplicatie die handig is voor de beginners onder ons, voor de gevorderde zijn Launchbar en Alfred ook erg interessant.

Liquid
LiquidCategorie: Productivity, Utilities
Ontwikkelaar: The Liquid Information Company Limited
Mac OS X  4+  5 MB DOWNLOAD  € 1.09

Hoe de applicatie precies werkt zie je in onderstaande korte demo video.

Meer freeware applicatie kun je hier terugvinden.Reacties


 • Stefan Koop

  8 november 2012 om 10:30

  Alfred kan ook al een heleboel hiermee.

 • Neman

  9 november 2012 om 19:41

  Rekenkundige bewerkingen kloppen totaal niet. Getallen optellen en vervolgens delen geeft foute oplossing. Bijvoorbeeld 10+5/3 geeft 11,66666

 • B0Hr

  9 november 2012 om 22:49

  Mijn excuses Neman, maar 10+5/3 is … rara… 11,66666
  (10+5)/3 is 5

 • Neman

  10 november 2012 om 7:30

  Stom van mij!!!! Je hebt overschot van gelijk.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!