6 juni 2012

Review: Cobook, Snel toegang toe je contactpersonen

CoBook is een aanvulling op de standaard in Mac OS X aanwezige Adresboek applicatie. De applicatie geeft je snel toegang tot de gegevens van je contactpersonen, zonder dat je daarvoor de Adresboek applicatie voor hoeft te openen.

Je krijgt toegang tot Cobook door het klikken op het boek-symbool in de OS X Menubalk. Er zal nu een nieuw venster verschijnen waarmee je direct toegang hebt tot alle gedetailleerde gegevens van je contactpersonen. Bovenin het venster kun je zoeken naar een bepaalde contactpersoon, klik op de contactpersoon en je krijgt direct toegang tot alle gegevens.

Handige functies

Als je gebruik wilt maken van de contactgegevens om bijvoorbeeld een e-mail te sturen, klik je op het e-mailadres. Een nieuw bericht wordt automatisch geopend met het mailadres ingevuld. Ook kun je adresgegevens met één klik op de knop, bekijken op Google Maps. Wanneer je een contactpersoon wilt bellen, kun je het nummer groot in beeld laten verschijnen door erop te klikken.

Automatisch synchroniseren

Alle contacten die je in je adresboek hebt staan, worden ná het downloaden van Cobook, automatisch in Cobook geplaatst. Ook aanpassingen die je maakt in Adresboek worden automatisch aangepast in Cobook en omgekeerd.

Cobook is een zeer leuke aanvulling op de standaard Adresboek applicatie van Mac OS X. De applicatie is gratis te downloaden in de Mac App Store.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Een uitgebreide video review van CoBook door Kees Romkes:Reacties


 • michiel

  6 juni 2012 om 9:24

  Hè is deze app ook op de Windows 7Te verkrijgen

 • sredlums

  6 juni 2012 om 10:44

  “De applicatie geeft je snel toegang tot de gegevens van je contactpersonen, zonder dat je daarvoor de Adresboek applicatie voor hoeft te openen.”

  …en in plaats daarvan open je deze applicatie.
  Wat is dan precies de winst? Je kunt toch niet zeggen dat Adresboek een zware applicatie is die veel tijd kost om te openen.

  Het kan natuurlijk gewoon zijn dat je deze applicatie prettige/mooier/beter vindt, maar zeg dát dan gewoon.

 • sredlums

  6 juni 2012 om 10:48

  Ohja, als je nou echt de gegevens wil zien zonder een programma te openen, gebruik dan Spotlight.
  Typ een gedeelte van de naam, selecteer deze met bijv. de pijltjestoetsen en links verschijnen de details. Ook van daaruit kun je naar Google Maps etc.

  Heb niks tegen deze applicatie overigens hoor, zal best goed zijn, maar de redenatie dat deze handiger is ‘omdat je dan Adresboek niet hoeft te openen’ vind ik onzin.

 • Joey

  6 juni 2012 om 10:55

  @scredlums

  Lees de review en bekijk de applicatie maar eens beter ;)

 • sredlums

  6 juni 2012 om 11:20

  @Joey: dat heb ik gedaan, en daar zijn mijn opmerkingen dus ook op gebaseerd. Mooie applicatie, maar zoals gezegd gaat het mij om de redenatie “De applicatie geeft je snel toegang tot de gegevens van je contactpersonen, zonder dat je daarvoor de Adresboek applicatie voor hoeft te openen.”.

  Zoals hierboven uitgelegd vind ik die redenatie onzin.

 • Kees Romkes

  6 juni 2012 om 11:39

  Thanks voor het plaatsen van mijn youtube review, @Sredlums; je hebt veel sneller toegang tot relevante informatie, denk aan youtube/twitter/linkedin bijvoorbeeld. Daarnaast is het “even” opzoeken van een telefoonnummer, of andere contactinfo lekker snel.

  Mocht je Albert gebruiken, dan is cobook misschien wat minder relevant voor dat laatste, tenslotte doet die dat ook al goed.

  Laatste ‘USP’, het automatisch synchroniseren van social media avatars naar je adresboek is fantastisch.

  Kortom, mocht je veel en vaak je contactpersonen raadplegen, dan is dit net wat sneller dan adresboek of spotlight.

 • sredlums

  6 juni 2012 om 12:50

  @Kees Romkes:
  bedankt voor de nuttige aanvulling, ga ‘m de komende tijd eens rustig proberen, maar zoals gezegd was het punt van mijn reactie NIET om het nut of de kwaliteit van deze applicatie te betwisten.
  Ik kom regelmatig stukjes tegen waarbij iets soortgelijks gezegd wordt; “Je hoeft nu A niet meer te gebruiken, dus dat scheelt tijd. In plaats daarvan gebruik je B”. Nou kan het best zijn dat het tijd scheelt (omdat B handiger/efficienter is), maar NIET omdat je tijdwinst boekt vanwege het niet hoeven openen van A. Daar komt immers het openen van B voor in de plaats.

  Even specifiek over deze applicatie; ik vind het met de muis klikken op een menubar-icon lastiger dan het openen van een standaard applicatie (op één van de vele mogelijke manieren; via het Dock, via Spotlight, via Quiksilver etc.) dus daar zit de tijdswinst zeker niet in hier. Maar dat kan aan mij liggen natuurlijk :-)

 • max

  18 november 2012 om 21:51

  Ik vind het wel handig om zaken te muteren, gewoon groter beeld., maar ik wil gewoon ook een afdruk hebben en dat lukt me niet . Dan toch maar weer terug naar adresboek. Slechte app dus.

 • Jaap

  18 februari 2013 om 16:21

  Ik heb met heel veel moeite via safari uiteindelijk cobook kunnen downloaden, maar nu is tie niet te openen. Ik heb de firewall uitgeschakeld Ik heb MacOSX 10.6.8. Wat kan het probleem zijn?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!