5 juni 2012

De iOS Security guide downloaden

Apple heeft een gratis document van 20 bladzijden uitgebracht waarin de beveiligingsaspecten van iOS worden uitgelegd. Het document is voornamelijk bedoeld voor ICT beheerders. In het document wordt de beveiligingsstructuur van de gegevensbescherming, netwerkbeveiliging, encryptie en het sleutelhanger mechanisme uitgelegd.

In het document wordt ook de toepassing van ASLR (Address Space Layout Randomization) behandeld, dit is een methode waarmee wordt voorkomen dat aanvallers via het geheugen toegang krijgen tot belangrijke data die aanwezig is op je iOS device.

Verwacht in het document geen gedetailleerde technische uitleg van de toegepaste beveilingingsmethodes in iOS, het document is echter wel interessant als je wilt weten hoe de beveiliging van iOS in grote lijnen is opgebouwd. Zo kun je bijvoorbeeld lezen wat er gebeurt bij het activeren van: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Wis alle inhoud en instellingen.

De iOS Security guide is een document als je meer iOS 'onder de motorkap' informatie wilt hebben. Je kunt het document gratis downloaden op apple.com met behulp van de onderstaande link:

• iOS Security guide, Mei 2012

http://images.apple.com/ipad/business/docs/iOS_Security_May12.pdfReacties


  • Peter

    8 juni 2012 om 3:24

    Intresting

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!