30 mei 2013

Het debug menu in Photo Booth activeren

photobooth-iconZoals meerdere standaard OS X applicaties is ook de Photo Booth applicatie van OS X voorzien van een verborgen debug-menu. Hoewel een dergelijk menu voor de meeste OS X gebruikers geen meerwaarde heeft is het toch leuk om deze eens te bekijken.

In de meeste gevallen geeft het debug-menu toegang tot extra informatie en verborgen cryptisch omschreven opties. Om het debug-menu te activeren in Photo Booth dien je het onderstaande commando uit te voeren onder OS X Terminal (Programma's ▸ Hulpprogramma's).

defaults write com.apple.PhotoBooth EnableDebugMenu 1

Herstart hierna de Photo Booth applicatie, rechts in de OS X menubalk zal nu de optie 'Debug' verschijnen, deze geeft je toegang tot de verborgen opties.

Screencapture 2013-05-28 om 10.05.51

De meest interessante optie is waarschijnlijk: Framemeter, deze optie laat het aantal frames per seconde van de actieve sessie zien in het Photo Booth venster.

Screencapture 2013-05-28 om 10.53.54

Met de opties 'Preprocess Full Previews on GPU' en 'Preprocess Mini Previews on GPU' kun je experimenteren wanneer je Mac iets te traag is geworden voor je Mac, verwacht echter geen performance boost. Een eventuele verbetering kun je constateren door een verbeterde framerate.

Mocht je uitgespeeld zijn met het debug-menu dan kun je deze weer uitschakelen met behulp van het volgende Terminal commando:

defaults write com.apple.PhotoBooth EnableDebugMenu 0

Na een herstart van de Photo Booth applicatie is de menu optie weer verdwenen uit de OS X menubalk.

Klik hier voor meer OS X applicaties waarbij je het debug-menu kunt activeren.Reacties


 • Gerard Kielenstijn

  6 maart 2014 om 17:12

  Hallo,

  Ik heb al een aantal jaren een probleem met Photo Booth op mijn iMac 27”
  Toen ik deze in het begin aangeschaft heb, heb ik een hele poos gebruik gemaakt van Windows Parallel. Ik weet het, niet goed. In die periode ook veelvuldig gebruik gemaakt van Windows Messenger en de webcam. dat heeft op één of andere manier nooit goed gewerkt.
  Op een gegeven moment heb ik Windows Parallel eraf gegooid en gewoon onder (toendertijd) snow leopard gaan werken. Nu gebruik ik inmiddels Mavericks maar mijn Photo Booth werkt nog steeds niet. IK gebruik Photo Booth niet veelvuldig….althans….ik klik het af en toe aan om te kijken of het zichzelf misschien gerepareerd heeft…..uiteraard niet. :) Maar ik begin het zo langzamerhand toch wel irritant te vinden dat ik het niet aan de gang krijg.

  Kunt u mij helpen?

  Groet, Gerard Kielenstijn

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!