31 mei 2013

10.8Mission Control: Het ‘Wijs toe aan’ probleem verhelpen

lion_missioncontrol_tnMet behulp van Mission Control is het mogelijk om applicaties weer te geven op toegewezen bureaubladen (in de voorgaande versies van OS X werden dit Spaces genoemd). Wanneer je Mission Control opent kun je met behulp van het '+' icon rechtsboven in het scherm een nieuw bureaublad aanmaken. Het icon verschijnt automatisch als je de muisaanwijzer in de rechterbovenhoek plaatst.

Wanneer er meerdere bureaubladen beschikbaar zijn dan kun je een applicatie toewijzen aan een bureaublad. Dit doe je door eerst in Mission Control het gewenste bureaublad te selecteren en daarna met de secundaire muisknop klikken op de applicatie in het Dock. Via de submenu 'Opties' in het contextmenu kun je de applicatie toewijzen aan een bureaublad (Wijs toe aan ▸ Dit bureablad). Op het moment dat je een toegewezen applicatie start zal deze automatisch op het geassocieerde bureaublad worden weergegeven.

Schermafbeelding 2013-05-30 om 13.59.41

Sinds OS X 10.8 zit er echter een bug in het toekennen van applicaties aan de bureaubladen. Wanneer er op een applicatie in het Dock wordt geklikt met de secundaire muisknop kan het voorkomen dat de optie 'Wijs toe aan' niet verschijnt. Hoewel het probleem al langere tijd bekend is bij Apple hebben ze het in OS X 10.8.3 nog steeds niet verholpen.

Gelukkig is er een eenvoudige work-around: Op het moment dat de 'Wijs toe aan' optie niet verschijnt in het context menu, sluit dan de applicatie. Herstart de applicatie hierna vanuit Launchpad, op magische wijze is hierna de optie weer gewoon beschikbaar zijn en kun je de applicatie toekennen aan het gewenste bureaublad.

Schermafbeelding 2013-05-30 om 14.01.29

Meer tips over mission control kun je hier terugvinden.Reacties


 • Timosha

  31 mei 2013 om 10:05

  Helaas is dit niet de enige bug in Mission Control. Sommige apps weigeren pertinent om in de toegewezen space op te starten. De app start steeds op in bureablad #1 (#0 in de Property List). Op één Mac doen ze het en op een andere dan weer niet.

 • Tim

  3 juni 2013 om 19:10

  @ timosha:
  Je moet daar volgens mij wel het bureaublad voor open houden en bij het afsluiten aanvinken dat je alles wilt hervatten.
  Ik heb namelijk standaard reminders op mijn 3e bureablaud.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!