12 juni 2011

Het geluidseffect ‘verzonden e-mail’ uitschakelen

Bij het versturen van een e-mail in OS X Mail wordt deze actie bevestigd met behulp van een 'straaljager' geluid. Op zich een heel leuk effect maar als je veel e-mail verstuurt op één dag zit er niet altijd op te wachten.

Met behulp van de voorkeuren in OS X Mail is het niet mogelijk om alleen dit geluid uit te schakelen, er is wel een optie 'Speel geluid af bij andere taken' beschikbaar maar dan worden alle notificaties van mail uitgeschakeld.

Met behulp van de mail property-list is het mogelijk om een alternatief path op te geven voor de 'MailSentSound'. Door het path te laten verwijzen naar een bestand wat niet bestaat zal er geen geluid meer worden afgespeeld als de email is verzonden.

Sluit OS X Mail af en typ het onderstaande commando in OS X Terminal:

defaults write com.apple.mail MailSentSoundPath appletips

Wanneer je hierna een email verzend zul je merken dat de voorbij vliegende 'joint strike fighter' is verdwenen. Het is ook mogelijk om het path te laten verwijzen naar een .caf audiobestand naar keuze, in plaats van het standaard geluid zal deze dan worden afgespeeld.

Je kunt de aanpassing weer ongedaan maken met het volgende Terminal commando:

defaults delete com.apple.mail MailSentSoundPath

Olaf, bedankt voor de tip!Reacties


 • Malcompp

  12 juni 2011 om 10:31

  Deze tip klopt niet helemaal, want je kunt dit geluid wel gewoon uitzetten in de voorkeuren van Mail zonder het geluid van de Mac helemaal uit te zetten. Je vinkt in de algemene voorkeuren ‘Speel geluid af bij andere taken’ aan en het geluid is verdwenen.

 • Arkomat

  12 juni 2011 om 22:52

  Dat wordt toch ook gezegd Malcompp:
  “……. er is wel een optie ‘Speel geluid af bij andere taken’ beschikbaar maar dan worden alle notificaties van mail uitgeschakeld.”
  Lees even de maar ……. :) Het gaat er dus om ALLEEN het geluidseffect verzonden mail uit te schakelen.

 • Willem

  2 mei 2013 om 14:26

  Vraagje, ik ben hier nog niet zo in thuis.

  De terminal heb ik wel al gevonden, maar wat moet ik dan precies doen? De link kopiëren en dan…. opslaan, op enter, etc.? En moet het commando achter de tekst komen te staan of eronder?

  Groeten, Willem

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!