13 juni 2011

Een keylogger installeren op je Mac

Als je wilt weten wat je kinderen allemaal uitvoeren op je Mac dan is het mogelijk om een keylogger te installeren. Een keylogger schrijft alle toetsenbord input weg naar een logbestand. In dit logbestand kun je exact zien wat er allemaal is getyped op toetsenbord van de Mac. Een keylogger tool kan in bepaalde gevallen handig zijn maar er kan vanzelfsprekend ook misbruik van worden gemaakt.

logKext is een (gratis) keylogger project dat beschikbaar is via de Google Code website. De keylogger wordt als kernel extensie geïnstalleerd en versleuteld de aangemaakte logbestanden. De logbestanden kunnen onder OS X Terminal met behulp van de keylogger client worden uitgelezen. logKext bestaat uit een installer die alle noodzakelijke software installeert.

Na de installatie kun je de logKext client starten met behulp van het OS X Terminal commando:

sudo logKextClient

Let op! omdat je het sudo commando gebruikt dien je eerst je eigen wachtwoord op te geven, hierna pas het wachtwoord van de client. Het standaard wachtwoord van de client is 'logKext', deze kun je aanpassen in de client met behulp van het commando:

set Password=wachtwoord

Met behulp van het commando 'print' kun je de logbestanden in het Terminal venster bekijken. Het bestand kan ook naar het bureablad worden geëxporteerd met behulp van het commando 'open'. Let op! het eerste logbestand wordt pas weggeschreven wanneer er meer dan 100 karakters in de buffer aanwezig zijn. Direct na de installatie kan het dus voorkomen dat het logbestand leeg is.

Wanneer je logKext wilt verwijderen van je Mac dan is dit mogelijk met het OS X Terminal commando:

sudo /LogKextUninstall.command

logKext kun je downloaden op de onderstaande website:

http://code.google.com/p/logkext/Reacties


 • Louis

  13 juni 2011 om 11:01

  Leuk, alleen is het jammer dat de keylogger ervan uit gaat dat je een QWERTY toetsenbord gebruikt. Tenzij je dat ergens kunt aanpassen, ben je als Belg hier niet veel mee :p

 • Ken

  13 juni 2011 om 13:28

  Hoe zet ik logKext aan en uit in Terminal?

 • Ken

  13 juni 2011 om 13:37

  Ik weet het al: set Logging=on / set Logging=off. Wel even het bestand com.fsb.logKext verwijderen uit /Library/Preferences, anders doet hij het niet na aan- of uitzetten.

 • tom

  15 oktober 2012 om 11:40

  Hoe kan ik de plaats waar het bestand komt te staan veranderen?
  Nu komt hij namelijk op mijn bureaublad

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!