6 januari 2011

Het info venster openen vanuit Spotlight

In OS X Finder kan je na het selecteren van een bestand gebruik maken van de toetscombinatie cmd⌘ + I om en info venster te openen. In dit info venster krijg je van het geselecteerde bestand alle informatie inclusief een voorvertoning te zien.

Natuurlijk kan je in plaats van de toets combinatie ook het context menu (rechtermuisknop) of het 'Toon info' icoon in de knoppenbalk van OS X Finder gebruiken.

Wanneer je een zoekopdracht uitvoert met behulp van Spotlight dan kan je deze toetscombinatie ook gebruiken. Type een zoekopdracht en plaats je muis op één van de zoek resultaten (niet op klikken!), met behulp van cmd⌘ + I open je direct het info venster van het geselecteerde bestand.

Met behulp van Spotlight is het ook mogelijk om snel het originele bestand terug te vinden. Als je op een Spotlight zoekresultaat klikt met de cmd⌘ toets ingedrukt dan word je automatisch naar de locatie van het bestand in Finder gebracht.

Sven bedankt voor de tip!Reacties


  • Edwin

    6 januari 2011 om 13:05

    heeeeel handig! Dit vond ik zo vervelend; eerst deed dit ik dit via de omweg “toon alles” bovenaan het zoekresultaat. Maar nu hoeft dat dus niet meer.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!