6 januari 2011

NieuwsSoftwareupdate: iWork-update 5

Apple heeft een softwareupdate voor iWork '09 uitgebracht. In deze 'minor'-update (v9.0.5) zijn geen schokkende wijzigingen aangebracht. De update heeft de nodige bugfixes gekregen en er zijn enkele verbeteringen toegevoegd die betrekking hebben op de remote app en iWork.com.

De software-update voor iWork is beschikbaar via het  menu ▸ Software-update...

De officiële Apple release notes:

Deze update bevat verbeteringen en oplossingen voor diverse problemen:

• Ondersteuning voor het afspelen van Keynote-presentaties op iWork.com public beta, met meer dan 15 animaties en effecten, bij gebruik van de meest recente versie van Safari.

• Ondersteuning voor Keynote Remote 1.2, waaronder dia's met hoge resolutie voor het Retina-display.

• Probleem verholpen in Keynote met liniaalwaarden bij het verplaatsen van een vorm, het wijzigen van de grootte van een vorm of scrollen.

• Probleem verholpen dat zich voordoet bij het exporteren van een Keynote-presentatie naar iTunes/iPod als iTunes 10 is geïnstalleerd.

• De leesbaarheid van uit Pages geëxporteerde ePub-documenten is verbeterd.

• Er zijn documentdelingsopties (delen voor openbare toegang of uploaden voor eigen gebruik) voor iWork.com toegevoegd aan Keynote, Pages en Numbers.

• Deze update wordt aanbevolen voor gebruikers van iWork 9.0 en hoger. iWork.com-gebruikers worden uitgenodigd de delingsopties te testen en commentaar te leveren.

Ga naar deze webpagina voor gedetailleerde informatie over deze update en de wijzigingen in de afzonderlijke programma's:

http://support.apple.com/kb/HT4386?viewlocale=nl_NLReacties


 • Nino

  6 januari 2011 om 14:17

  als ik een programma van iWork open (Pages, Keynote of Numbers) zegt mij Macbook Pro dat er een update is, dan klik ik op software update, software update zoekt naar updates en zegt dan dat er geen updates zijn, dat alles up to date is, maar dat is helemaal niet zo. wat moet ik nu doen?

 • Jordi

  6 januari 2011 om 19:19

  Merk nog geen duidelijke verschillen! Komen waarschijnlijk pas naar voren als ik weer een presentatie maak:)

 • Dennis

  6 januari 2011 om 21:46

  Ik heb dezelfde klacht als nino :-( Ook de manual update doet niet. Update zegt dat hij geen bestanden heeft gevonden die voor de update in aanmerking komen

 • Pedro

  7 januari 2011 om 17:54

  @nino en Dennis : hebben jullie toevallig Pages, keynote of Numbers in een andere submap geplaatst dan de originele na installatie. Want ik had dit probleem ook. Ik had een map doc-development aangemaakt en daarin had ik pages gekopieerd. Telkens pages opstartte, melde ie de update maar vond niets. Toen ik pages naar de oorspronkelijke plaats terug kopieerde, kon ik zonder problemen updaten.

 • Dennis

  7 januari 2011 om 22:54

  Hoi Pedro,
  Nee, standaard installatie, maar ik heb een keer een reinstall gedaan vanaf de timecapsule. Maar die zet ook alles op de originele plaats terug.

 • jerry

  8 januari 2011 om 11:07

  Leuk!
  Na de trial versie iWork de aangeschafte versie installeren was een drama.
  Steeds werd het serienummer gevraagd ( al sinds medio 2009 niet meer nodig).
  Apple Helplijn onbereikbaar na 30 minuten wachten en aanhoren slechte muziek heb ik de hoorn op de haak gegooid.
  Gelukkig “onemorething” gaf de oplossing , advies oude bestanden iWork uit de Librarymap verwijderen. En daarna installeren.
  Slordig van Apple!
  Jerry.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!