6 januari 2011

NieuwsDe Mac App Store is open!

Apple heeft vanmiddag de Mac App Store geopend. De Mac App Store verschijnt automatisch op je Mac nadat je de Mac OS X 10.6.6 software-update hebt geïnstalleerd. Deze is vanaf nu beschikbaar in het  menu ▸ Software-update.

Volgens het persbericht van Apple zijn er per direct meer dan 1000 apps te downloaden, zowel gratis als tegen betaling. Het aankopen van applicaties met behulp van je iTunes account gaat op dezelfde manier als in de iOS versie.

Na installatie van de Mac OS X 10.6.6 update verschijnt de Mac App Store automatisch naast Finder in het Dock. Veel iOS ontwikkelaars hebben de gelegenheid gegrepen om een Mac versie van hun iOS App te maken. Vanaf nu is het ook mogelijk om Angry Birds, Flight Control en Bejeweled 3 op je iMac of MacBook te spelen! Tevens kan je er een gratis nieuwe versie van Tweetie 2.0 (nieuwe naam: Twitter) terugvinden. Zoals al eerder bekend gemaakt zijn Garageband, iPhoto en iMovie nu ook los aan te schaffen voor € 15,99 per stuk.

Een applicatie aangekocht in de Mac App Store kun je meerdere malen gratis downloaden. Op deze manier kun je een aangekochte App ook gebruiken op een andere Mac binnen je eigen huishouden.

Veel plezier in de Mac App Store!Reacties


 • kevin

  6 januari 2011 om 16:54

  Is wel super, eerst wat problemen met ClickandBuy.
  Angry Birds voor Mac :D

 • Gilbert

  6 januari 2011 om 16:57

  EINDELIJK!! Hier heb ik weken op zitten wachten!!!

 • Fabian

  6 januari 2011 om 17:01

  En de nieuwe Twitter for Mac is zo mooi! Geweldig! :)

 • max

  6 januari 2011 om 17:13

  Angry birds net gekocht maar blijft crashe naar de opstarten

 • Menno

  6 januari 2011 om 17:19

  Oh snel naar mijn MacBook ! Ik dacht dat het pas om 18:00 open zou zijn !

 • Pepijn Koning

  6 januari 2011 om 17:31

  Een handige manier om applicaties te downloaden en om (als je niet uit kijkt) veel geld uit te geven. Het zal veel nieuwe apps opleveren dus dat is een goede zaak.

 • patricia

  6 januari 2011 om 17:50

  Een woord…………GAAF!!!!!!!

 • Thomas

  6 januari 2011 om 17:51

  Gaat wel enorm traag bij mij en van zodra ik iets wil downloaden loopt het vast

 • Richard IJzermans

  6 januari 2011 om 17:59

  @Thomas: Tjah… je bent natuurlijk niet de enige die nu kennis wilt maken met de nieuwe store :) vele honderdduizenden met jou…..

 • Kor

  6 januari 2011 om 19:32

  Ik heb een katerig gevoel door die App Store, zonder wat gedronken te hebben. Een maand geleden heb ik Aperture voor de volle mep gekocht. :-(

 • R_SiMoN

  6 januari 2011 om 19:51

  blokkeert dit bij jullie ook?

 • Paula

  6 januari 2011 om 19:55

  Als ik twitter wil downloaden zegt mijn Mac:

  “Wij konden uw App Store verzoek niet voltooien. Een onbekende fout is opgetreden (100).”

  Why??

 • John Doe

  6 januari 2011 om 20:16

  …niet verder vertellen hoor… maar log ook eens in met een USA account (als je die hebt)

 • Paul Van Rooy

  6 januari 2011 om 20:27

  Ik kan sindsdien geen berichten meer verzenden via outlook 2011. Ik kreeg ook een foutmelding dat Microsoft Database Daemon niet kon geopend worden.

 • Menno

  6 januari 2011 om 20:57

  Volgens mij werkt die nu prima. Was misschien ff extreem druk in de appstore ?

 • Paula

  6 januari 2011 om 23:44

  problem solved, omdat ik de store vanaf een andere locatie benaderde moest ik de creditcardgegevens nog verifieren.

 • kevin

  7 januari 2011 om 8:15

  Mooi programma maar loopt helaas vast bij wanneer ik iets wil downloaden.

 • leo van halem

  8 januari 2011 om 9:28

  leo
  herkent opeens mijn id account niet meer.
  heb vorige maand nog de volle mep voor ilife 11 betaald!

 • Menno

  8 januari 2011 om 19:34

  Leuke toepassing maar omdat ik het niet vaak ga gebruiken en al veel applicaties in het dock heb staan heb ik geen behoefte aan een link naar de App Store in het dock en heb ‘m dan ook meteen verwijderd. Helaas gaat dit volgens mij niet lukken in de tevens automatisch aangemaakte (en voor mij overbodige) link in het apple-menu in de menubalk (of kan dit wel??). Ik heb er geen last van maar ik vraag me af waarom er nu ineens een koppeling naar een applicatie in dit systeemmenu moet komen te staan? Het idee komt waarschijnlijk van de marketingboys van Apple die deze nieuwe “30%-cash cow” maximaal willen gaan uitmelken ;-)

 • Mark85

  9 januari 2011 om 23:57

  Ik weet dat ik een update niet eeuwig kan uit blijven stellen, maar deze update is sinds jaren de eerste update die ik uitstel. Jeetje, ik zie die hele nieuwe Applestore gewoon als een marketing stad van Apple in de hoop dat zijn klanten nog meer geld zullen uitgeven, een koppelingetje hier een koppelingetje daar. Tevens is dit de eerste update die om de 2 uur gaat vragen of ik hem wil installeren, voorheen als ik het 1 of 2 keer uitstelde duurde het dagen voordat er weer opnieuw automatisch naar updates wert gezocht. Dit van die om de twee uur zoeken naar updates is dus ook omdat Apple perse wil dat iedereen zo snel mogelijk deze update installeerd, ja want als ze snel veel geld kunnen incasseren….. Op de iPhone koop ik al jaren via mijn Click and Buy account zonder problemen en heb al aardig wat honderden euro’tjes uitgegeven aan voornamelijk apps, maar op de Mac houd ik het nog lekker bij het kopen op een schijfje, kan er ook nooit iets fout gaan met backuppen, en aangezien je het niet onbeperkt gratis meer mag downloaden na aankoop….. want oh, men zou het wel eens kunnen verspreiden. Ik bepaal zelf wat ik wil insstalleren op mijn Mac en sommige programma’s in OS X en uit het iLife pakket zijn prima maar er zitten ook dingen op die ik nooit gebruik als iPhoto, iMovie e.d. dus ik wil er niet nog een programma bij hebben die ik niet zal gebruiken. Heel misschien in de toekomst eens een keer, maar aangezien ik heb gehoort dat de nieuwe Applestore niet uit OS X te verwijderen is net als iTunes (die ik overigens natuurlijk wel gebruik voor mijn iPhones en ipod en aankopen) wacht ik nog even, maar ja ik zei al in update 7 zit het ook en in OS X 10.7 Lion straks ook, dus. Maar voorlopig word de vrijheid van wat je op je Mac (je eigen EIGEN) Mac installeerd beperkt, en dat zijn toch meer Bill Gates streken dan van onze Steve Jobs, maar goed, als Apple ook ooit de kant van Micro$oft opgaat (ze zijn de laatste jaren al aardig die kant aan het op gaan) dan zeg ik, lang leve Linux!

 • carlin

  11 januari 2011 om 19:53

  Ik heb net een software update gedaan voor mijn mac maar ik krijg niet de app store in mijn dock. Hij staat ook niet onder programma’s probeer nog een keer de update te doen maar hij geeft echt geen updates meer aan nu.
  Iemand hier ook problemen mee gehad?

 • lot

  5 maart 2011 om 21:59

  weet iemand wat je moet doen als je macbook zegt dat je het niet kan downloaden;

  ”er is een fout opgetreden bij het installeren”

  HELUPP!!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!