27 december 2013

Het OS X energie schema activeren

systeemvoorkeuren retina iconMet behulp van je iPhone, iPad en Mac kun je je leven een stuk eenvoudiger maken, dit is vooral te danken aan de vele applicaties. Zo kun je eenvoudig notities maken met behulp van de Notitie-applicatie, afspraken noteren in je agenda, enzovoorts.

Echter kun je nog een stapje verdergaan door je Mac automatisch te laten opstarten en afsluiten. Dit kan natuurlijk handig zijn als je deze gebruikt als een soort server die je alleen door de dag nodig hebt. Volg hiervoor onderstaande stappen om snel en eenvoudig dit proces te starten.

• Open Systeemvoorkeuren (via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Klik vervolgens op 'Energiestand'
• Selecteer de optie 'Schema'

schemaosx

Activeer hier de optie 'Zet aan of schakel sluimerstand uit' om je Mac in of uit te schakelen. Hier kun je kiezen voor elke dag, alle werkdagen, in het weekend of een bepaalde dag je Mac op te starten op een bepaald tijdstip. Via de optie daaronder kun je nog aangeven of je wilt herstarten, opstarten of uitzetten op een bepaald tijdstip. Let wel op dat deze optie alleen kan uitgevoerd worden wanneer je Mac is aangesloten op een lichtnetadapter.

Meer over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


  • Pierre

    27 december 2013 om 16:04

    Dat is handig,zoek dit al jaren,maar dan voor de iPhone / iPad .

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!