26 november 2015

HomeKit: Je huis delen met andere en toegang verlenen (Archief)

Homekit Logo

Bij de eerste installatie van een HomeKit apparaat wordt deze gekoppeld aan je 'Huis', dit huis wordt beheerd door één persoon met zijn of haar bijhorende Apple ID (vanwege veiligheidsredenen). Alle toekomstige HomeKit apparaten dien je dan te koppelen aan je Huis dus ook aan het Apple ID van de beheerder.

Gelukkig kun je een Huis wel delen met je andere huisgenoten zodat deze allemaal de apparaten via HomeKit kunnen bedienen. Homekit delen gaat erg eenvoudig, hoe lees je in onderstaande procedure:

Homekit delen

• Open 'Instellingen' op het apparaat die het Huis beheert
• Navigeer naar 'HomeKit'
• Tik vervolgens op de woning die je wilt delen (Huis)
• Selecteer hier 'Nodig andere uit'

Hoe HomeKit delen

Vul vervolgens de e-mailadressen (gekoppeld aan de Apple ID’s van de ontvangers) in gescheiden door een komma. Nodig ze vervolgens uit door op 'Voeg toe' te tikken, de ontvangers krijgen nu een push-melding met de boodschap of ze zicht willen aansluiten op het HomeKit huis.

Open de melding of navigeer naar Instellingen ▸ HomeKit en kies bij 'Gedeeld' voor 'Accepteer' of 'Sla af'. Alleen de beheerder kan apparaten verwijderen, wijzigen of instellen, personen die via een deling toegevoegd zijn aan het Huis kunnen updates ontvangen en de apparaten bedienen.

UPDATE: Dit artikel is in het archief geplaatst. Vanaf iOS 10 heeft de HomeKit functionaliteit een eigen app gekregen genaamd Woning. Via deze applicatie moet je nu alles bedienen en instellen. Meer info vind je hier.Reacties


  • Kevin

    27 december 2015 om 16:07

    Iemand een tio m.b.t. Elgato Eve door & window. Krijg de Siri commando’s maar niet werkend

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!