24 november 2015

tvOSLive NPO TV zenders bekijken op de Apple TV 4

Voor de nieuwe Apple TV (4de generatie) komen steeds meer interessante apps beschikbaar die je met behulp van 'sideloading' kunt installeren op de Apple TV. Dit zijn vaak experimentele apps of apps die naar alle waarschijnlijkheid niet door het goedkeuringsproces van Apple komen om verschillende redenen.

Eerder deze maand verscheen een onofficiële Uitzending gemist app voor de Apple TV, nu is er onofficiële NPO Live app beschikbaar waarmee je alle NPO TV zenders kunt bekijken.

Lees ook: Onofficiële Uitzending gemist applicatie installeren op de Apple TV 4

NPOlive Apple TV 4

Om de NPO Live app met behulp van sideloading te installeren heb je nodig: De laatste versie van Xcode, een (gratis) Apple developer account en een USB-C naar USB kabel.

1. Start Xcode en ga in de menubalk naar: Source Control ▸ Check Out. Plak in het nieuwe venster bij 'repository location' de onderstaande url:

https://github.com/Mauricevb/NPO-Live-Apple-TV-4.git

Klik hierna op 'Next'.

2. Hierna verschijnt een Check Out-venster en kun je de eventueel de locatie waar de bronbestanden worden opgeslagen aanpassen. Klik op de knop 'Download'. De bronbestanden worden nu gedownload vanaf GitHub.

3. Nadat de bestanden zijn gedownload sluit je Apple TV (voorzien van stroom) aan met behulp van een USB-C naar USB kabel.

4. In de menubalk onder de 'schema' knop (naast de play en stop knop) selecteer je bij device 'Apple TV', klik daarna op de Play-knop.

5. De app wordt nu gecompileerd en op de Apple geplaatst. Wanneer dit process voltooid is verschijnt het NPO Live icon op het thuisscherm van de Apple TV. Hierna kun je de USB-C naar USB kabel verwijderen.

Als je voor de eerste maal een app installeert dan krijg je een melding waarbij waarbij de keuze hebt uit de optie 'Fix issues', klik hierop en selecteer je developer account. Tevens dien je de Bundle Identifier aan te passen, vervang 'mauricevanbreukelen' door je eigen naam, dus bijvoorbeeld: nl.wesley.NPO-Live

7. Start de NPO Live app, selecteer een NPO kanaal en je kunt de programma's bekijken.

NPOlive Apple TV

Meer informatie over de onofficiële NPO Live app kun je hier terugvinden op GitHub.

Bron: Twitter @Maurice_vB

Xcode
XcodeCategorie: Developer Tools
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
Mac OS X  4+  5205 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


 • bob

  25 november 2015 om 6:10

  Is het IP gerelateerd? Ik bedoel werkt het in het buitenland om zo naar NL tv te kijken?

 • Wesley Fabry

  25 november 2015 om 8:21

  Bob, dat hebben we niet kunnen testen, misschien iemand van onze belgische lezers? Je kunt het ook aan de ontwikkelaar zelf vragen: https://twitter.com/Maurice_vB

 • Truus

  25 november 2015 om 9:03

  En doet TT888 het daarin ook?

 • Wesley Fabry

  25 november 2015 om 9:27

  @truus neen

 • Rob

  25 november 2015 om 12:35

  Zou inderdaad heel positief zijn indien dit ook in het buitenland werkt.

 • Jaap

  29 november 2015 om 12:28

  Hi

  Echt een geweldige toevoeging aan mijn apple TV. Ook gebruik ik de niet officiële uitzending gemist apple tv app. Allebei toegankelijk in duidsland via Smart DNS. Echt geweldig!!

  Jaap

 • bas

  19 december 2015 om 13:25

  ik krijg een ssl verificatie fout in xcode. hoe is dit op te lossen

 • Bokkel

  5 januari 2016 om 19:47

  Wanneer ik de slappen volg, laat de simulator de app zien, maar als ik de APTV weer aansluit aan mijn TV/Netwerk dan zie ik de app niet meer. Wat gaat er mis ?

 • Bokkel

  5 januari 2016 om 19:50

  Ik probeer ook ” Fix Issues ” maar krijg dan de volgende mededeling : ” No devices Registered

  Creating a provisioning profile requires one or more devices to be registered with your team. Connect a device to your Mac to add it to your team.”

  Creëert dit mijn andere probleem ?

 • Bokkel

  5 januari 2016 om 19:59

  Ik zie het al, mijn USB kabel lijkt niet werken, de iMac herkent de APTV 4.

 • Richard

  26 september 2016 om 21:10

  Ik heb verschillende onofficiele apps via sideloading op de apple tv gezet, npo, uitzending gemist, kodi, browser, en steeds na een week dan werken de apps niet meer. Hoe kan dit of is hier wat aan te doen ?

 • Anouk

  12 maart 2017 om 20:15

  Hier hetzelfde als bij Richard, de NPO live en Uitzending gemist app deden het ongeveer twee weken en vervolgens kunnen ze niet meer worden geopend. Apps verwijderen en opnieuw installeren werkt ook niet. Iemand een oplossing?

 • jean

  18 mei 2017 om 22:18

  Hoi allemaal,
  Onderstaande meldingskrijg ik bij het installeren van de app.

  Weten jullie wat ik nu moet doen om het op te lossen?

  Super dank alvast!!!

  “Swift Language Version” (SWIFT_VERSION) is required to be configured correctly for targets which use Swift. Use the [Edit > Convert > To Current Swift Syntax…] menu to choose a Swift version or use the Build Settings editor to configure the build setting directly.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!