24 november 2015

Foto’s: Gezichten synchroniseren met iPhone, iPad en iPod Touch

foto iOS app

Helaas heeft Apple in iOS 9 niet de mogelijkheid toegevoegd om in Foto's voor iOS de gezichten te bekijken. In Foto's voor OS X kun je namelijk gezichten toekennen aan foto's zodat je snel alle foto's van een bepaald persoon kunt bekijken.

In iOS is dit nog steeds niet mogelijk, het is wachten op een update van Apple, tenminste als je iCloud-fotobibliotheek gebruikt, wanneer je dit niet gebruikt kun je wel gezichten synchroniseren met behulp van een slim album. Hoe je dit doet lees je in onderstaande procedure terug.

Open Foto's voor OS X en klik in de knoppenbalk op de plus-knop, selecteer 'Slim Album' en geef deze de naam van de persoon van wie je de gezichten gaat importeren, bijvoorbeeld 'Gezicht: [naam]'. Maak vervolgens de filter aan, kies voor: Gezicht ▸ Is ▸ [Naam], klik op 'OK' om het album aan te maken. Herhaal deze gehele procedure voor elk gezicht.

Foto's gezichten slim album

Koppel vervolgens je iPhone, iPad of iPod Touch aan op je Mac en open deze in iTunes, navigeer in de kolom 'Foto's' en selecteer de slimme albums en synchroniseer ze handmatig.

Let op, zoals we aangaven is deze procedure alleen beschikbaar voor personen die geen gebruikmaken van de iCloud-fotobibliotheek en hun foto's handmatig synchroniseren. Voor personen met een iCloud-fotobiblitheek is het afwachten tot Apple de gezichten synchroniseert via iCloud.

Lees ook: Handmatig gezichten toevoegen in Foto's voor OS XReacties


 • Daniël

  24 november 2015 om 21:26

  Volgens mij werkt de zoekfunctie op naam wel. Was niet vanaf het begin, maar sinds een paar maanden…

 • Cloverfield

  25 november 2015 om 8:05

  Grappig hoe onvolledig dat product met Photos.app is.
  Apple roept altijd dat het de meest amazing update is. Andere bedrijven blijven innoveren maar Apple gaat soms terug naar af. Daarmee is het dus de meest downgradende update.

 • Quinten

  25 november 2015 om 12:03

  @Daniël, Deze functie is er inderdaad, maar die is niet 100% hetzelfde.

 • Quinten

  25 november 2015 om 12:05

  @Cloverfield, Apple wou een systeem hebben die gelijk is geschakeld aan de versie op iOS. En ze moeten toch nog enkele jaren verder kunnen doen om het programma uit te breiden.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!